|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Brak ładowania akumulatora. |
Autor |
Wiadomość |
zhuln
Nowy Forumowicz
Auto: space wagon
|
Wysłany: 09-04-2021, 15:08 Brak ładowania akumulatora.
|
|
|
Witam. Space Wagon 97, diesel, nie ładuje akumulatora. Wymieniłem akumulator, napięcie na gnieździe zapalniczki 0,66V. Po wyjęciu bezpiecznika 19 napięcie na gnieździe zapalniczki spada do 0,02V i ładowanie jest 14.2v. Czy jest możliwe ustalenie przyczyny stałego napięcia 0.66v na zapalniczce (pomimo wyjętego kluczyka ze stacyjki) i braku ładowania akumulatora? Pasek alternatora jest napięty i nie ślizga się. Obecnie jazda autem jest niemożliwa z uwagi na samo rozładujący się akumulator w czasie jazdy. Próbowałem ze schematem, ale nie umiem ustalić przyczyny. Ten bezpiecznik 19 ma specyficzne/niezrozumiałe (dla mnie) zastosowanie w instalacji. Napięcie na aku 12.4v, po włączeniu świateł 12.3v. Pobór prądu na postoju, przy zdjętej klemie + jest 20mA. Po naładowaniu aku. do 13.4v mogę podjechać ok. 40km i aku jest rozładowany, nie można uruchomić rozrusznika. Zauważyłem jeszcze, że po włączeniu tylnych wycieraczek lub przednich wycieraczek na 3 i 4 położeniu to napięcie 0.66v w zapalniczce zanika. Na zerowym położeniu wycieraczek pojawia się 0.66v na zapalniczce a na 2 biegu wycieraczek jest 0.40v. |
|
|
|
 |
|
|