|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przeładowanie turbosprężarki- tryb awaryjny- check engine |
Autor |
Wiadomość |
Piotr80-2021
Nowy Forumowicz
Auto: Peugeot 4007
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-04-2021, 09:49 Przeładowanie turbosprężarki- tryb awaryjny- check engine
|
|
|
Witam.
Temat już nie raz przerabiany ale nie mogłem znaleźć nic konkretnego w kwestii mojego silnika 2.2 hdi z 2008 roku.
Problem z przeładowaniem turbo. W tracie jazdy przy wyższych prędkościach i w zasadzie tylko w trasie , wyskakuje check engine i tryb awaryjny . Po zatrzymaniu i odpaleniu na nowo jest ok , check engine nadal się pali ale jechać można normlanie.
Przeszukałem prawie całe forum watki : SWIRL itp raczej nie dotyczą tego silnika i turbo. Bo tu jest sterowanie elektroniczne turbiną ( chyba )
Dlatego proszę o pomoc . Może ktoś miał taki sam problem. Chodzi o to że zanim oddam auto mechanikowi chciałbym się mniej więcej zorientować i podpowiedzieć mu gdzie szukać i co sprawdzić . Jak pytałem się kilku mechaników to od razu " Panie turbina do regeneracji bo się łopatki zapiekają" i może mają racje. Ale z tego co poczytałem to może być bardziej błahy problem, że coś nieszczelne itp
Druga sprawa może ktoś poleci mi jakiegoś mechanika w Łodzi lub okolicy który to ogranie?
Pozdr.
Piotr |
|
|
|
 |
|
|