Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
czy koło dojazdowe od ASX jest takie same jak do OUTLANDERa?
Autor Wiadomość
nemo gs 
Forumowicz

Auto: outlander III 2.0MT 2018
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2018, 16:09   czy koło dojazdowe od ASX jest takie same jak do OUTLANDERa?

Czy koło dojazdowe od ASXa jest takie same jak do OUTLANDERa? - mam tu na myśli OUTLANDER 2018 rok modelowy 2019.

piker 
Forumowicz

Auto: Eclipse Cross 2wd CVT
Wysłany: 06-12-2018, 08:17   

Takie samo ale... nie podejdzie ze względu na powiększone tarcze hamulcowe. Szkoda, że przestali montować koszyk z zapasem.

tomo63 
Forumowicz

Auto: Outlander III '16 2.0 MT FWD
Wysłany: 06-12-2018, 19:05   

To, ze nie podejdzie ze wzgledu na wieksze tarcze to jak rozumiem zart?

adam3773 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III. 2.0 AWD
Wysłany: 06-12-2018, 22:13   

Niestety to nie żart. Dziś mierzyłem są większe zaciski hamulcowe. Na tył podejdzie więc wyrazie nieszczęścia tył na przód a na tył dojazdowe 🤔:((

nemo gs 
Forumowicz

Auto: outlander III 2.0MT 2018
Wysłany: 13-12-2018, 22:00   

adam3773 napisał/a:
Niestety to nie żart. Dziś mierzyłem są większe zaciski hamulcowe. Na tył podejdzie więc wyrazie nieszczęścia tył na przód a na tył dojazdowe 🤔:((

Z tego co mi wiadomo to w przednionapędowych samochodach i tak nie wolno na przód dojazdówki zakładać żeby nie ukręcić mechanizmu różnicowego. Trzeba dobre koło z tyłu przerzucić na przód, a na tył założyć dojazdówkę...

Voldar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD 2019
Wysłany: 19-03-2019, 18:50   

Witam, i jak ktoś zgłębił temat dojazdówki ?
W innym wątku czytałem ale o kpl. kół od ASX i niby pasują.
A ja mam inny dylemat jak się układy mechaniczne zachowają jak na jednym kole będzie 17'' a na pozostałych 18'' czy tutaj coś ni poleci :?:

tomo63 
Forumowicz

Auto: Outlander III '16 2.0 MT FWD
Wysłany: 20-03-2019, 10:10   

Panowie, myślę że należałoby tą historię z powiększonymi przednimi tarczami w O MY2019 dokładnie zweryfikować.

Z tego co doczytałem, to tyczy się to tylko OUT MY2019 ze skrzynią CVT, nie było mowy o manualu...
za autocentrum.pl:
"Zmiany w układzie kierowniczym (inna charakterystyka przekładni) oraz zawieszeniu (powiększona średnica cylindra w tylnych amortyzatorach) mają przełożyć się na wyższą precyzję prowadzenia. Wszystkie wersje 4WD CVT wyposażono w elektryczny hamulec postojowy i tarcze hamulcowe o zwiększonej średnicy."

Miałoby to sens biorąc pod uwagę z szybsze zużycie hamulców aut z CVT zgłąszanym przez chociażby użytkowników tego forum (jak mniemam CVT używa hamulców do utrzymywania prędkości).

Myślę, że założyciel tematu (który ma MY 2019 w manualu) powinien sam zmierzyć tarcze, porównać z pomiarem kolegów (posiadających MY 2019 CVT AWD) i w ten sposób zweryfikować sprawę.

BTW. Co w takim razie znajduje się pod podłogą bagażnika w MY2019? Puste miejsce?

Voldar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD 2019
Wysłany: 20-03-2019, 11:58   

tomo63 napisał/a:
BTW. Co w takim razie znajduje się pod podłogą bagażnika w MY2019? Puste miejsce?

Dokładnie jest dziura, w ramie są miejsca mocowania wieszaka koła zapasowego.
Ja już się nawet zastanawiałem czy nie kupić wieszaka i czy tam nie wlezie pełnowymiarowe koło 18'' i wkładać tam w lecie zimówkę a w zimie letnie.

Albo zamówić dodatkowy zbiornik paliwa i tam wcisnąć ?

adam3773 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III. 2.0 AWD
Wysłany: 21-03-2019, 05:15   

Można zabudować kosz i włożyć dojazdówkę z Y2018/ ASX która pasuje na tył w Y2019 CVT 4x4 sprawdzone sam tak mam. Tylko jak kapeć będzie na przodzie to najpierw tył na przód a potem dojazdówka na tył ( trochę to głupie ) Ale Mitsubishi Poland odpisało że w tym modelu wogule nie przewiduje się żadnego zapasu tylko zestaw naprawczy ( to dopiero głupie !!!)

Jah 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3. 2.4 2019r Kanada
Wysłany: 23-12-2021, 19:25   

Witam. Podbijam temat. Czy ktoś coś opanował względem dojazdówki?

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 21-06-2022, 15:47   

Też byłbym zainteresowany. Nie bardzo mi się usmiecha pakowanie do bagażnika pełnowymiarowego koła jadąc w dłuższą trasę. Bagaże tez trzeba gdzieś zapakować.

Odpowiedz do tematu