|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana lewej poduszki skrzyni maualnej w 2.0 136 |
Autor |
Wiadomość |
h404
Forumowicz
Auto: Outlander Mk1 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2021, 22:45 Wymiana lewej poduszki skrzyni maualnej w 2.0 136
|
|
|
Mam pytanie odnośnie wymiany poduszki (lewa) skrzyni manualnej 2.0 136.
Czy jest jakiś patent – sposób na jej wyjęcie bez odkręcania pozostałych (przód -tył) lub wykręcania szpilek ?
Niestety po odkręceniu nakrętek, śruby i podniesieniu „budy” wciąż siedzi ok 1cm na śrubach, dodatkowo pomiędzy skrzynią a łapą jest zbyt mało miejsca aby ją przecisnąć. Problem ten nie występuje w 2.4 i chyba automacie.
Odpięcie tylnej poduszki jest dość problematyczne więc pozostaje chyba wykręcanie tych szpilek? |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 13-05-2021, 15:39
|
|
|
Ja to robiłem sam w swoim garażu, jakoś wyszło bezboleśnie bez wykręcania szpilek.
Mogłem co najwyżej odkręcić jakąś inną poduszkę lub dźwignią o podłużnicę przesunąć silnik ze skrzynią w dół. Nie było to nic wymyślnego. |
|
|
|
 |
|
|