PROBLEM Z OBROTAMI MITSHUBISHI SHOGUN PININ 2.0 GDI |
Autor |
Wiadomość |
juhas1985
Nowy Forumowicz juhas1985
Auto: mitshubishi pinin 2.0 gdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2021, 19:25 PROBLEM Z OBROTAMI MITSHUBISHI SHOGUN PININ 2.0 GDI
|
|
|
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW .JESTEM TUTAJ NOWY .JESTEM POSIADACZEM MITSHUBISHI SOGUN PININ 2.0GDI 129KM 2003ROK PRODUKCJI .PROBLEM Z MOIM MITSHUBISHIM WYGLADA NASTEPUJĄCO .GDY ODPALE AUTO WSZYSTKO JEST W PORZADKU OBROTY RÓWNE PO DODANIU GAZU WCHODZI BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW(JEŻDZI DOBRZE) PROBLEMZACZYNA SIE GDY AUTKO SIE ROZGRZEJE PO DODANIU GAZUZACZYNA SIE DLAWIC/DUSIĆ(OBROTY SKACZĄ) I NIE CHCE WEJSC NA OBROTY Z RURY WYDOBYWA SIE PRZY DODAWANIU GAZU DZWIEK PYRKOTANIA TAK JAK BY NIE DOSTAWAŁ PALIWA WSPOMNE ZE CZASEM ZGAŚNIE .
WYMIENIŁEM FILTR PALIWA WYCZYSCIŁEM BAK KTÓRY BYŁ STRASZNIE BRUDNY ORZ CZUJNIK CISNIENIA PALIWA I DALEJ NIC .
PROSZE O POMOC GDZIE DALEJ SZUKAĆ
WSPOMNE ŻE WYWALA CZASEM BŁĄD CIŚNIENIA PALIWA KONTROLKA ZAPALA SIE ZÓŁTY SILNIK
POZDRAWIAM MARCIN |
_________________ Pozdrawiam Marcin |
|
|
|
 |
MitsuGo
Forumowicz LPG 11.6 l/100km

Auto: cs9w 2.0, CY 1.6
|
Wysłany: 19-05-2021, 10:31
|
|
|
Witaj. Bak był brudny, wywala czasem błąd ciśnienia paliwa.
Może filtr przy pompie paliwa zasyfiony lub sama pompka paliwa pada. |
_________________ Go MitsuGo |
|
|
|
 |
juhas1985
Nowy Forumowicz juhas1985
Auto: mitshubishi pinin 2.0 gdi
|
Wysłany: 04-06-2021, 08:16
|
|
|
Witam po małej przerwie...jeżeli chodzi o bak to wyczysciłem pompe dalem nowa .Powiem szczerze ze przz okres przerwy wymienilem filtry na pompie wysokiego cisnienia dalem nowe swiece i dalem nowa uszczelke pomiedzy swiecami bo olej juz lecial do swiec i dolotu i powiem ze usterka ustapila natomiast wystapil problem z bakiem a dokladnie z bakiem jedna komora z pompa paliwa pusta a druga pelna paliwa .Czy kots wie dlaczego powrot tylko leci do jednej komory??? Tej bez pompy
Moj Shogun mnie caly czas zaskakuje |
_________________ Pozdrawiam Marcin |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20992 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 04-06-2021, 10:28
|
|
|
Patrząc na schemat układu paliwowego w pinninie 00-02 to powrót powinien iść właśnie do komory z pompą .
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|