Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Jak wycenić Pajero?
Autor Wiadomość
Rander 
Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2021, 15:12   [2.8 TD] Jak wycenić Pajero?

Witajcie.

Przymierzam się do zmiany Pajero na Outlandera i mam ciekawą propozycję.

Problem taki: jak wycenić autko?

Wersja II, w papierach pierwsza rejestracja 2001. Long, skrzynia automat.
Auto cały czas serwisowane, (w tym u Zbyszka). Sprawne wszystko oprócz tylnej nagrzewnicy - nie była podłączona jak kupiłem i tego nie ruszałem.
Doinwestowany: alternator ma ok. 2 lata, opony wysokiej klasy mają niecałe dwa lata, kompresor klimy regenerowany dwa lub trzy lata temu, chłodnica wody ma jakieś 3 lata, skraplacze klimy też były jakiś czas temu wymieniane. Oleje zawsze wysokiej klasy, typu Motul. Wymieniane też w automacie, skrzyni redukcyjnej i tylnym moście. Świece żarowe wymienione kilka miesięcy temu. Akumulator Volt Pro, też niecałe dwa lata. I tak dalej.
Sama stacja multimedialna to ponad 2 tys. zł.
Prawie wszystko na faktury, bo mam działalność jednoosobową.

Oczywiście wiem, że nie da się odzyskać kasy, które włożyłem w utrzymanie auta, ale też z drugiej strony bez sensu byłoby go sprzedawać w cenie kompletu nowych opon ;)

Adam.

Papajowsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Brak
Wysłany: 27-05-2021, 21:09   

Może nie doradze w wycenie ale właśnie takiego szukam :) muszę tylko sprzedać swoją e klase i już się rozglądam. Jakbyś chciał to możesz podesłać jakieś zdjęcia czy coś :D

Rander 
Forumowicz

Wysłany: 29-05-2021, 15:24   

Papajowsky napisał/a:
Może nie doradze w wycenie ale właśnie takiego szukam :) muszę tylko sprzedać swoją e klase i już się rozglądam. Jakbyś chciał to możesz podesłać jakieś zdjęcia czy coś :D

Dziś byłem przy autku. Zrobiłem kilka zdjęć:

Jeszcze uwagi:
Wydech nowy (oprócz ostatniego segmentu), fotele elektrycznie regulowane i podgrzewane. Autko kupiłem lat temu kilkanaście z uszkodzonym gniazdem przyczepy, ale nie miałem potrzeby nic ciągnąć, więc gniazda nie naprawiałem.
Wymieniałem szczotki do silnika anteny elektrycznej chyba jakieś trzy lub cztery lata temu. Dałem też nowy "badylek" - czyli element rozsuwany (antena teleskopowa) z listwą zębatą w środku.
Opony: Yokohama 265/70 R15 112 T BLUEARTH WINTER V905
Radio: AVIC-F980DAB
Pokrowce wielowarstwowe, szyte na zamówienie (firma Anitex, Pilzno między Dębicą a Tarnowem). Po kilkunastu latach w zasadzie nie widać śladów zużycia.

Z zewnątrz auto niezbyt ładne, bo najlepsza myjnia to deszcz ;)
A tak naprawdę to auto sprawiające wygląd nieco zaniedbanego chyba mniej się rzuca w oczy potencjalnym złodziejom.

To chyba tyle, co mi teraz przychodzi do głowy.

Adam.

Tuff 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2002 2,5td 98kW
Wysłany: 29-05-2021, 20:49   

Jak blacharsko fajny (pod względem rdzy) to bym wystawił za 20 i patrzył jak rynek reaguje :D
Edit: dopatrzyłem na zdjęciach rudej to w zależności jak bardzo wychodzi to bym pewnie wystawił za 12-15 :wink:

Rander 
Forumowicz

Wysłany: 30-05-2021, 16:19   

Tuff napisał/a:
Jak blacharsko fajny (pod względem rdzy) to bym wystawił za 20 i patrzył jak rynek reaguje :D
Edit: dopatrzyłem na zdjęciach rudej to w zależności jak bardzo wychodzi to bym pewnie wystawił za 12-15 :wink:

Nie jest aż tak źle. Trochę błota, trochę zacieków ze smaru litowego, trochę brudu na progach.
Aczkolwiek rdzę widać na niektórych śrubach w komorze silnika i trochę pod spodem pojazdu.

Adam.

Papajowsky 
Nowy Forumowicz

Auto: Brak
Wysłany: 30-05-2021, 21:32   

Bardzo ładne, dzięki za zdjęcia, jak już kasa będzie a nadal temat będzie aktualny to się odezwę

Rander 
Forumowicz

Wysłany: 30-05-2021, 23:48   

Papajowsky napisał/a:
Bardzo ładne, dzięki za zdjęcia, jak już kasa będzie a nadal temat będzie aktualny to się odezwę

Spoko, nie śpieszy mi się za bardzo.

Adam.

Odpowiedz do tematu