Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitschubschi 3000gt
Autor Wiadomość
Wilku30klb 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitschubschi 3000gt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-01-2021, 21:22   Mitschubschi 3000gt

Na początku chciałbym się przywitać. Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem 3000gt w 2006 roku mój szef ściągnął je osobiście z USA do 2008 roku było użytkowane do czasu kiedy ktoś wjechał lekko w lewą stronę drzwi. Stało prawie 13 lat pod wiata. Przebieg 70 tys mil. Ściągałem je laweta do siebie umyłem napompowalem opony stan paliwa około 1/2 baku zalałem ją do pełna nowa benzyna wymieniłem akumulator spuściłem stary olej zalałem nowym przyszła próba na odpalenie kręciła ale nie chciała załapać okazało się że pompa nie podaje paliwa po wyczyszczeniu zapaliło pochodziło z 10 minut. Następnie ponownie spuscilem olej i zalałem nowym. Okazało się że nie ma ładowania kupiłem nowy alternator po wymianie też pokazuje 12v czyli raczej nie ma ładowania. Wyświetla mi się check i nie wkręca się powyżej 5 tys obrotow tak jak by się dławi szarpie przy jeździe zauważyłem też że po nagrzaniu ma wysokie oborty 1200 tak jak by chodziło na ssaniu może silniczek krokowy? Do czego zmierzam auto jest w fajnym stanie blacharkę już naprawiłem środek jak nowy wszystko działa odziwo po takim postoju chce się z nie wziązc tylko dziwi mnie jedna rzecz rok to lipiec 1995 w dowodzie niemieckim jest wpisane 210kw numer VIN to JA3AM84J8SY011065 po silniku widzę że nie posiada turbo czy mógłby ktoś pomoc mi w dojściu co nto jest za silnik i sprawdzić ten VIN mogę podesłać zdjęcia na email jeśli ktoś zechciałby mi pomóc chce zacząć powoli zamawiać części ale jak narazie sam nie wiem o co tu kaman ps Tomek

SLAW205 
Forumowicz

Auto: Sigma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2021, 18:57   

Po VIN wychodzi że silnik 24 zaworowy bez turbo.

Odpowiedz do tematu