Wskaźnik(i) średniego zużycia paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Papcio998
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-01-2020, 10:04 Wskaźnik(i) średniego zużycia paliwa
|
|
|
Witam.
Nie ogarniam tego. Wyświetlany jest wskaźnik średniego zużycia paliwa w postaci małego, białego trójkącika. Wyświetlany jest wskaźnik chwilowego zużycia paliwa w postaci poziomego, białego paska. Jet również wyświetlany w tym samym miejscu zielony, poziomy pasek. Można go w ustawieniach wyłączyć. Co on pokazuje?
z góry dzięki za odpowiedź |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 27-01-2020, 10:36
|
|
|
Trójkącik pokazuje chwilowe średnie zużycie. Biały pasek pokazuje chwilowe aktualne zużycie powyżej średniej a zielony pasek aktualne chwilowe zużycie poniżej średniej. Biały pasek pojawia się także, gdy aktualne zużycie chwilowe wykracza znacznie poza skalę, np. przy ruszaniu z miejsca. |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-01-2020, 09:40
|
|
|
Instrukcja obsługi do łapki i jazda Obadaj dział : Instruments and controls - masz tam opisane poruszanie się po menu auta i chyba jest coś o wyłączeniu paska zużycia paliwa.
https://www.mitsubishi-motors.co.uk/owners/manuals
Link do angielskiego manuala |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 516 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 27-07-2021, 07:06
|
|
|
Tutaj napiszę bo to najbliższy temat zagadnieniu, jakie mnie interesuje. Chodzi mi mianowicie o wskazania średniego zużycia paliwa. Z tego co zauważyłem komputer pokazuje mi zawyżone zużycie o około 1 litr na 100 km. Czy jest do tego jakaś regulacja tak jak w vagach? |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
|