|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander PHEV 2.0 2014 rok zmiana oleju.... |
Autor |
Wiadomość |
sebakonik1
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander Phev
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2022, 00:13 Outlander PHEV 2.0 2014 rok zmiana oleju....
|
|
|
Witam , właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem Outlandera 2.0 Hybrydowego 2014 rok kod silnika 4b11 przebieg 140tysiecy , czeka mnie wymiana oleju, poprzedni właściciel lał Shell Helix Ultra ECT 5W30 C3 , moje pytanie brzmi czy zostać przy tym oleju czy lepiej zmienić na inny ?Robię codziennie trasy 15-20 km , sporadycznie autostrada. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 22-04-2022, 09:59
|
|
|
Wybór oczywicie należy do Ciebie. Ja zakupiłem swojego na początku marca i oczywiście zrobiłem serwis w ASO włącznie z wymianą świec. Powiem Ci tak, mieszkam w troszkę inne stefie klimatycznej i nie ma tutaj upałów jak w polce czasami to też nie ma mrozów jak w polsce a jednak ASO leje olej 0W20. Generalnie byłem przeciwnikiem takiego oleju w poprzednim aucie ale tutaj jednak silnik nie pracuje cały czas a czasem włącza się i od razu wchodzi na wysokie obroty i każde opóźnienie w dotarciu oleju na miejsce jest niewskazane. Dlatego 0W20 aby mógł jak najszybciej dotrzeć wszędzie.
Teraz podejmij decyzję.
PS. Coś więcej o samochodzie? Jaka wersja, jaki stan baterii? |
|
|
|
 |
sebakonik1
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander Phev
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2022, 10:43