|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Nie działa wyłączenie przeciwmgielnych z manetki |
Autor |
Wiadomość |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 06-09-2021, 11:32 Nie działa wyłączenie przeciwmgielnych z manetki
|
|
|
Witam,
problem pierdołowaty i dlatego bardziej denerwuje. Zauważyłem przypadkowo, że jeśli włączę teraz przeciwmgielne (przednie czy tylne bez różnicy) to nie mogę ich wyłączyć tym samym sposobem czyli ringiem w manetce. Kręcę nim w dół na OFF i zero reakcji.
Jedyne rozwiązanie to wyłączenie zapłonu albo wyłączenie wszystkich świateł i ponowne włączenie.
Wcześniej jak sobie sprawdzałem to było normalnie - kręciłem ringiem w górę i dół a światła reagowały.
Testowałem na światłach pozycyjnych oraz na mijania (nie na AUTO) / nocą i za dnia - cały czas to samo, brak reakcji na przekręcenie ringa w pozycję OFF.
ASX 2019 1,6 117KM
[ Dodano: 17-09-2021, 16:48 ]
Pomogła wymiana całego switcha z manetkami (lewa+prawa)
Można zamykać |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 517 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 17-09-2021, 17:27
|
|
|
Fajnie, że udało się już naprawić. Pochwał się jednak, czy na gwarancji czy też odpłatnie usunięto usterkę i jaki jej koszt? |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 18-09-2021, 18:49
|
|
|
Poszło na gwarancji
Z tego co usłyszałem to już był taki jeden przypadek i wtedy zamówiona została tylko lewa manetka ale okazało się, że dalej był problem więc pomogła wymiana całego tzw. switcha.
btw. tylko przez przypadek zauważyłem, że przestał mi działać wyłącznik przeciwmgielnych bo chciałem sprawdzić jak doświetlają jezdnie. Jego awaria w żaden inny sposób się nie objawiła. |
|
|
|
 |
|
|