|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kondycja baterii ok 50% w PHEV - bać się czy nie? |
Autor |
Wiadomość |
Marcin_
Nowy Forumowicz
Auto: -
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-08-2021, 15:13 Kondycja baterii ok 50% w PHEV - bać się czy nie?
|
|
|
Witam,
jestem w trakcie poszukiwań Outlandera w rocznikach 2013-2015 i bardzo często SOH jest na poziomie 50-60%. Czy degradacja będzie przyspieszać czy jeszcze trochę pożyje taka bateria? |
|
|
|
 |
sk0ras
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2021, 08:55 Re: Kondycja baterii ok 50% w PHEV - bać się czy nie?
|
|
|
Marcin_ napisał/a: | Witam,
jestem w trakcie poszukiwań Outlandera w rocznikach 2013-2015 i bardzo często SOH jest na poziomie 50-60%. Czy degradacja będzie przyspieszać czy jeszcze trochę pożyje taka bateria? |
Zasięg przy zdrowej baterii jest i tak niewielki. Ile pożyje jeszcze taka wyeksploatowana, ciężko przewidzieć. Według mnie, nie warto pchać się w taką wersję. Oszczędności na paliwie niewielkie a zawsze taszczysz ze sobą zbędne dodatkowe kilogramy. |
|
|
|
 |
|
|