Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak dołożyć przewody do tylnych lamp
Autor Wiadomość
edmunek 
Forumowicz

Auto: Shogun 4
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-03-2023, 14:55   Jak dołożyć przewody do tylnych lamp

Z racji że posiadam nie Pajero a Shoguna,
to tylne lampy działają mi odrobinę inaczej niż Pajero wypuszczane na rynek europejski.

Górne lampy tylne mają światła stopu i światła cofania.
Lampy tylne dolne w listwie zderzaka to światła mijania oraz kierunkowskazy.

Wynika to z faktu, że angielskie przepisy nie pozwalają, aby światła mijania/postojowe mogły być zasłonietę przez otwartą klapę bagażnika.

Ale, są jakieś ślady na internecie, że światła mijania można zaktywować poprzez podłączenie przewodów z wiązki do lampy bo tak z Japonii przyjeżdżały te auta do Anglii.

Ściągnąłem tylną lampę i widzę, że w wiązce mam 5 pinów, ale w gnieździe lampy są tylko 3.

Lampa:

Wiązka przy aucie:

Niby coś tam przy aucie potrafię pogrzebać, ale jestem trochę na bakier jeśli chodzi o inwencje twórcze.

Wg tego co znalazłem na internecie:

https://www.ionnic.com/el...mitsubishi.html

Ale to jest wiązka od strony auta, a o ile jestem wystarczająco przytomny,
brakuje mi wsówek we wtyczce od strony lampy.
Oprócz wsuwek to jeszcze przewód który musiałby iść do gniazda żarówki?
Czy na podstawie tych zdjęć jest mi w stanie ktoś cokolwiek podpowiedzieć?

Kwestię kierunkowskazu to również osobny mały projekt, bo tam dochodzi wiercenie, wycinanie zabków pod gniazdo żarówki i również, doprowadzenie przewodów.

W międzyczasie postaram się napisać na angielskich forach, tyle że angielskie fora tak właściwie są jeszcze bardziej umarłe niż to tutaj polskie.
Grupy na facebooku zapewne mają się dobrze i z tego co widzę, w tym można się doszukać jak umierają internetowe fora (tendencja jest widoczna już od dłuższego czasu, gdzie grupy na FB, Whatsapp i Telegram są na czasie gdzie fora są passe)

Odpowiedz do tematu