|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Luz zaworów |
Autor |
Wiadomość |
ironek86
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-06-2020, 15:49 Luz zaworów
|
|
|
Witam wszystkich, posiadam outlandera III 2.0 150KM i jak w temacie, czy luz zaworów jest regulowany automatycznie, jeżeli nie to ile powinien wynosić??? |
|
|
|
 |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 27-09-2020, 18:38
|
|
|
4j11 silnik jest regulowany recznie |
|
|
|
 |
M_6
Nowy Forumowicz M_6
Auto: Outlander 2.0 benzuna 2018
|
Wysłany: 11-09-2021, 10:04
|
|
|
Witam
Ma ktoś instrukcję regulacji zaworów?
Z wydechem nie ma problemu, ale na ssących jest Mivec i nie wiem czy nie trzeba go wkręcić do regulacji. Regulowałem bez wkręcenia i chyba było za luźno. Mam rocznik 2019. Mam nalatane 100 tys km i wszystko na LPG. Raz już regulowałem sam na 40 tys. W serwisie regulowali na 60 tys i mówili że były luźne. Teraz po gwarancji będę wszystko robił sam
m. Z góry dzięki za info. |
|
|
|
 |
aggio
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 Pb LPG
|
Wysłany: 17-09-2021, 11:02
|
|
|
Jak byłem w ASO powiedzieli mi, że jest jakaś specjalna procedura na regulację luzu. Robi się to inaczej jak normalnie czyli nie od pierwszego cylindra a od czwartego i nie w dół tylko w górę cokolwiek to znaczy. Ponadto trzeba regulować z czujnikiem zegarowym. |
|
|
|
 |
|
|