|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
P4 z systemem Alpine, z monitorkami w zagłówkach |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 15-09-2021, 23:36 P4 z systemem Alpine, z monitorkami w zagłówkach
|
|
|
Kupiłem Pajero z system Alpine. Jednostka centralna INE-W928R z zestawem monitorów TME-M780 w zagłówkach. Monitorki wyświetlają sygnał z dodatkowego odtwarzacza AudioMedia. Przypuszczalnie coś nagrzebałem w systeme i musiałem zrobić reset to ustawień fabryczny.
Wydaje mi się że przed resetem działało to tak że jeśli jeden z ekranów w zagłówkach był wyłączony, to na głośniki w samochodzie był kierowany sygnał audio z odtwarzacza AudioMedia. Po resecie jednostki centralnej nie mogę uzyskać sygnału dźwiękowego w głośnikach. Funkcję RSE właczyłem, funkcja "zdalnego" sterowania nie zmienia działania.
1. Czy to tylko było moje złudzenie że dźwięk się przełączał, czy może jest jakaś opcja którą zapomniałem włączyć?
2. Czy ktoś wie gdzie szukać modułu głównego do monitorów w nagłówkach? Zestaw montowany raczej przez ASO, położenie powinno być jakoś "ustandaryzowane". |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-09-2021, 12:45 Re: P4 z systemem Alpine, z monitorkami w zagłówkach
|
|
|
elektryk napisał/a: | Kupiłem Pajero z system Alpine. Jednostka centralna INE-W928R z zestawem monitorów TME-M780 w zagłówkach. Monitorki wyświetlają sygnał z dodatkowego odtwarzacza AudioMedia. Przypuszczalnie coś nagrzebałem w systeme i musiałem zrobić reset to ustawień fabryczny.
Wydaje mi się że przed resetem działało to tak że jeśli jeden z ekranów w zagłówkach był wyłączony, to na głośniki w samochodzie był kierowany sygnał audio z odtwarzacza AudioMedia. Po resecie jednostki centralnej nie mogę uzyskać sygnału dźwiękowego w głośnikach. Funkcję RSE właczyłem, funkcja "zdalnego" sterowania nie zmienia działania.
1. Czy to tylko było moje złudzenie że dźwięk się przełączał, czy może jest jakaś opcja którą zapomniałem włączyć?
2. Czy ktoś wie gdzie szukać modułu głównego do monitorów w nagłówkach? Zestaw montowany raczej przez ASO, położenie powinno być jakoś "ustandaryzowane". |
Pytaj w Bariera Dzwieku w Warszawie
Oni sie znaja chyba najlepiej na tym |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|