|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Wysoka temperatura silnika/płynu chłodzącego |
Autor |
Wiadomość |
pwoj
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-09-2021, 16:34 [II 2.0 DID] Wysoka temperatura silnika/płynu chłodzącego
|
|
|
Cześć,
Może ktoś mi pomoże/doradzi bo od jakiegoś czasu mam problem z wysoką temperaturą silnika/płynu chłodzącego.
Otóż w trasie po przejechaniu 4-5km powyżej 100km/h na 6 biegu silnik łapie temperaturę i wskaźnik skacze 1,2,3 "ząbek" po czym miga.
Podłączyłem interfejs pod OBD i w aplikacji torque sprawdziłem że 1 ząbek powyżej połowy pojawia się 105-106 stopniach, 2 przy 110-111 stopniach, obstawiam że migać zacznie ok 115C.
Auto było w 2 warsztatach gdzie miałem sprawdzany i czyszczony cały układ chłodzenia z wymianą chłodnicy, pompy wody i termostatu na nowy. Na koniec została też wymieniona UPG ale na dzień dzisiejszy nadal występuje grzanie.
Płyn chłodzący mi nie ubywa, ciśnienie w układzie jest w normie, korek był wymieniany.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł albo spotkał się z czymś podobnym to proszę o radę. |
|
|
|
 |
|
|