Outlander Focal Premium |
Autor |
Wiadomość |
acent
Forumowicz
Auto: O3 lpg
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2020, 22:29 Outlander Focal Premium
|
|
|
Witam
Czy już ktoś to montował i jak gra. Czy na zwykłym podstawowym radio też zagra?
Zestaw z promocji można poskładać za ok połowę ceny, a i montaż nie jest jakoś skomplikowany, gdyż producent dostarcza odpowiednie kable.
Pozdrawiam |
_________________ Pozdr Acent |
|
|
|
 |
radek6
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2020
|
Wysłany: 01-11-2020, 23:40
|
|
|
Założyłem ten zestaw w outlanderze 2020 do wersji intense plus. Różnica w dźwięku to niebo, a ziemia. Gra bardzo dobrze jak na audio samochodowe. Prowadzę firmę związaną z nagłośnieniem więc wiem co mówię Jedynie trzeba było subwoofer dobrze poustawiać (odcięcia filtru itp.) bo było to ustawione fabrycznie tragicznie. Dudniło nie do wytrzymania gdyż wszystko było poprzekręcane na maxa.
Nie żałuję wydanych pieniędzy. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-11-2020, 10:07
|
|
|
Opowiedzcie coś więcej na ten temat, kosztów, kwestii montażu itp.
Spędzam sporo czasu w outlanderze i piłuję cięższe gatunki muzyczne.
Stockowe głośniki i brzmienie, jest lekko mówiąc poprawne, ale 4 liter nie urywa. |
|
 |
radek6
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2020
|
Wysłany: 02-11-2020, 22:15
|
|
|
Stockowe głośniki u mnie wyleciały po 2 tygodniach od odebrania auta z salonu i wleciał focal. Jeśli poprzez cięższe gatunki masz na myśli wszelkiego typu gitarowo/perkusyjne gatunki to jest ogromna poprawa - na stokowych nie dało się słuchać nic poza przebojami z Radio Eska Ogólnie Focal radzi sobie bardzo poprawnie z każdym gatunkiem jaki testowałem. Kilku godzinna podróż jest teraz sporo przyjemniejsza. Koszt chyba około 5000zł - zestaw i montaż w aso. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-11-2020, 07:19
|
|
|
radek6 napisał/a: |
Stockowe głośniki u mnie wyleciały po 2 tygodniach od odebrania auta z salonu i wleciał focal. Jeśli poprzez cięższe gatunki masz na myśli wszelkiego typu gitarowo/perkusyjne gatunki to jest ogromna poprawa - na stokowych nie dało się słuchać nic poza przebojami z Radio Eska Ogólnie Focal radzi sobie bardzo poprawnie z każdym gatunkiem jaki testowałem. Kilku godzinna podróż jest teraz sporo przyjemniejsza. Koszt chyba około 5000zł - zestaw i montaż w aso. |
Tak , głównie hejvi metal i inne mroczne wariacje 5000 nie mało, tak z 2-3 tysie do mnie przemawia, stąd pytanie do kolegi wyżej
acent napisał/a: | Zestaw z promocji można poskładać za ok połowę ceny, a i montaż nie jest jakoś skomplikowany, gdyż producent dostarcza odpowiednie kable. |
Acent, podpowiesz co, jak i gdzie można taniej? |
|
 |
acent
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2020, 20:35
|
|
|
Dziękuję, i to są normalne pieniądze. |
|
 |
rajan
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lip 2015 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-11-2020, 10:04
|
|
|
radek6 napisał/a: | Założyłem ten zestaw w outlanderze 2020 do wersji intense plus. Różnica w dźwięku to niebo, a ziemia. |
Oglądam katalog Outlandera i widzę, że teraz dają 6 głośników w podstawie, tzn. nie było tam systemu Rockford Fosgate znanego z poprzednich wersji z wooferem w bagażniku? |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-11-2020, 23:31
|
|
|
Słuchaj bo ja z car audio lewy jestem jak nikt inny.
Kupuje suba, dwa głośniki do drzwi, dwa tweetery... a co z tyłem? zostaje fabryka? |
|
 |
acent
Forumowicz
|
Wysłany: 12-11-2020, 21:43
|
|
|
Spoko, Sub to wiadomo pod siedzisko, jeździsz sam to pod swoje. RSE165 to na przód, RCX165 na tył. Tweety montujesz w na zwrotnicach z paczki. Załóżmy, że nie jest to audio tylko lampki choinkowe, więc powinno być łatwiej. Kupisz zobaczysz pomylić się nie da. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2020, 21:52
|
|
|
Podłączenie i kwestie montażowe to nie problem... Bardziej tak ideowo właśnie chciałem się dowiedzieć. Nigdy w życiu się tym nie interesowałem. Zawsze audio w domu było na tapecie, a samochodowe... Obchodziło mnie szerokim łukiem.
Dzięki. |
|
 |
kalisiaq
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD
|
|
|
|
 |
acent
Forumowicz
|
Wysłany: 25-02-2023, 13:19
|
|
|
ASO chyba kupuje wersje bez kontrolera (takie też są). Nie mniej jednak gra to wyśmienicie. Niestety z czasem wychodzą problemy. Tapicerka zaczyna wibrować oraz brak wygłuszenia (przynajmniej od strony za głośnikiem w dziwach) daje o sobie znać. Wersja z Rockford, ma wkładki za głośnikami i chyba tapicerka jest lepiej zamocowana. |
|
|
|
 |
kalisiaq
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer 2.0 DiD
|
Wysłany: 25-02-2023, 15:27
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Mam ten zestaw, kilka chwil po zakupie grał fabryczny zwykły i FOCAL bez porównania. Akurat ostatnio w piwnicy trafiłem na karton po tym sprzęcie, który monotowałem w ASO, a na nim była informacja o tym, że w zestawie był remote control, a ja go nie mam. Niemniej jednak do mojej wersji dorzucali ten zestaw, więc jestem zadowolony. |
|
|
|
 |
acent
Forumowicz
|
|
|
|