|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
czujniki w kołach |
Autor |
Wiadomość |
kaczortrb69
Nowy Forumowicz
Auto: rvr
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2021, 12:12 czujniki w kołach
|
|
|
witam. jestem po zakupie rvr z kanady. ma on na dzień dzisiejszy felgi stalowe 16 z oponami 215 70.Chcem na wiosnę założyć mu kompletne koła na Alu felgach i teraz pojawia się pytanie bo felgi mam upatrzane 17. Z tego co sie doczytałem musze albo dokupić 4 nowe czujniki albo bawić się w wieczne ich zmienianie i kalibracje. jak to wygląda w praktyce?? czujniki za asx będą pasować do kanadyjczyka?? |
|
|
|
 |
guzzi
Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 08-12-2021, 16:51
|
|
|
Cześć! Te, które masz w 16" kołach są "przypisane" do samochodu. Jeśli zdecydujesz się na wymianę opon nie będziesz musiał nic dodatkowo robić z czujnikami. Pozostaje tylko kwestia finansowa wymiany opon, umiejętnego obchodzenia się z nimi podczas wymiany itd.
W przypadku zakupu drugiego kompletu kół, musisz zakupić także komplet czujników i dopisać je do samochodu (pamięć komputera jest na dwa komplety czujników). Przy zmianie sezonowej kół zmieniasz tylko w komputerze komplet czujników).
Będą pasować |
|
|
|
 |
adek
Forumowicz adek
Auto: ASX
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Wrz 2019 Posty: 137 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-12-2021, 17:46
|
|
|
W pierwszej kolejności obadaj na jakiej częstotliwości chodzą Twoje czujniki w aucie - może być tak, że kanadyjskie mają inne niż te europejskie (a tych więcej na alledrogo)
Druga sprawa to występują w sprzedaży czujniki uniwersalne które podobno można klonować z oryginalnych - wtedy masz dwa komplety kół z tymi samymi numerami ale dla auta to nie ma różnicy i nic nie trzeba w nim programować.
Proponuje zagadać z jakimś sprzedawcą, przedstawić mu jak to wygląda i czy da się zrobić tak czy tak.
Piszę to nie z doświadczenia a z informacji które wyczytałem bo sam chciałem mieć dwa komplety ale dałem sobie spokój. |
|
|
|
 |
|
|