[C62A 1.5] Automat świateł |
Autor |
Wiadomość |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-04-2007, 17:20 [C62A 1.5] Automat świateł
|
|
|
Witam !!!
Pytanie może lakoiczne ,lecz chciałbym się dowiedzieć jakie macie metody, układy i jak wam się sprawdzają wszelkie udogodnienia -tzw. automaty świateł
Bo jak tak patrzeć to został tydzień do obowiązkowego zapalania i po pewnym czasie ukręcimy te przełączniki (orginalne).
pytam bo sam jestem żywotnie zainteresowany zamontowaniem takiego czegoś u siebie !!!
tu myślę że praktyka rozwiązania i niezawodność przy minimalnych nakładach będą najbardziej wskazane - oczywiście teorii nigdy za wiele ale w tym przypadku chyba doświadczenie górą
Acha interesowało by mnie coś co załącza światła po paru- parunastu sekundach od rozruchu |
Ostatnio zmieniony przez akbi 30-05-2007, 18:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-04-2007, 19:48
|
|
|
W innym wątku o światłach były linki do allegro z takimi układami właśnie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-04-2007, 07:20
|
|
|
nie pytałem gdzie znaleźć -tylko jak te " układy" się wam sprawdzają ( za podpowiedz dziękuję -hura !!!! eureka jest na tej ziemi allegro) jak je włączyć , czy nie sieją spustoszenia w elektryce itp.
a z drugiej strony to układ który kosztuje 29 pln + koszt wysyłki 8 pln = 37 pln to trochę przesada skoro można zrobić go za max 8-10 pln ( najdroższy jest nowy przekaźnik ) swoją drogą - niezły biznes i go wpiąć byle logicznie i o takie rzeczy pytałem ,a nadwyżkę można skonsumować naprawdę w inny sposób
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Xiff
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 1995 Kombi
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:46
|
|
|
qrcze coś ludzie nie podlapali tematu a też poważnie się nad automatem zastanawiam...
może wyjdzie na to ze sami musimy wyprobowac i cos tu dopisac
pozdro
Xiff. |
_________________ Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma,
Dopóki się nie wydarzy.
K. P. |
|
|
|
 |
Żółty [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2007, 19:56
|
|
|
Mam pomysł,dotyczy on korzystania ze swiateł do" jazdy dziennej".Może korzystać z reflektorow ale zasilac je z przetwornicy AD/AC.Efekt to mniejsza moc i oszczędności. |
|
|
|
 |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
|
|