|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z gaśnięciem L 200 rocznik 2007 |
Autor |
Wiadomość |
krzychu2020
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3,2 did automat 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-12-2023, 17:54 Problem z gaśnięciem L 200 rocznik 2007
|
|
|
Dzień dobry. Mam problem z L 200. Podczas rozgrzewania auta po chwili mi gaśnie. Odpala bez problemu. W trasie też nie ma problem. Problem jest kiedy stoje dłuższy czas na światłach albo zostawiam auto odpalone pod domem. Proszę o podpowiedź. Mechanik proponuje nowy egr |
|
|
|
 |
hofo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi L200 2007r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2025, 18:13
|
|
|
Miałem takie coś zimą jak w przerwach w pracy (rolniczo) ogrzewałem się w samochodzie.
Po takim długim pyrkaniu zaczynały obroty wibrować i powoli spadać, aż do zadławienia silnika.
Kontrolka EGR jeszcze wtedy zapalała się sporadycznie ale jak już to nie było żadnych objawów spadku mocy.
Wystarczyło przeważnie przegazować mocniej i jak by ustępowało.
Miałem takie wrażenie że spaliny gdzieś to dławią.
EGR mam teraz wymieniony bo kontrolka się zaświeciła i już nie zgasła. Denerwowało więc jest spokój.
Możliwe że to jest przyczyna.
Znajomemu kiedyś w innym aucie wymieniali wszystko związane z zapłonem i silnikiem a okazało się że wata w tłumiku się wywaliła i przy niskich obrotach i mocnym dawaniu gazu gasiło go albo dusiło.
Te dwie rzeczy bym sprawdził narazie... |
|
|
|
 |
|
|