Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki warsztat na Pomorzu
Autor Wiadomość
kola 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-06-2010, 19:15   Jaki warsztat na Pomorzu

Witam

Jak w temacie. Jaki warsztat polecacie na Pomorzu do Pajero III :] najchętniej w okolicach trójmiasta:]

Pozdrawiam KOLa

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 26-06-2010, 19:59   

http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=3942

Jedyny słuszny w Twojej okolicy 8)

radek3miasto 
Nowy Forumowicz

Auto: Montero Sport ES 3.0 AWD
Wysłany: 04-08-2010, 14:09   

Ja moge polecić warsztat u Marcina w Koleczkowie - solidnie, ceny normalne zna się na 4x4 - sam buszuje obecnie patrolem po zlotach itp

pozdrawiam załogę z Koleczkowa przy okazji :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 21-08-2010, 12:08   

kola napisał/a:
Jaki warsztat polecacie na Pomorzu do Pajero III

Lepszego nie znajdziesz, Serwis Zbyszka Montowskiego.
Serwisuje auta klubowiczow, jest naszym mechanikiem (P.O.C. Polska). Od lat siedzi w temacie.
Nawet zagraniczni sasiedzi przyprowadzaja do niego swoje Pajeraki. Jest solidny i doswiadczony.
Osobiscie dodam, ze moje Pajero zostalo przygotowane perfekcyjnie na wyprawe Dalmatia Adventure, ktorej sponsorem byl portal E-Pajero.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 21-08-2010, 23:44   

Potwierdzam co pisze Gene. Będzie Pan zadowolony.

ITR 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 13-09-2010, 18:52   

Witam,
Potwierdzam opinie o Serwisie Zbyszka .
Byłem wcześniej w czterech warsztatach - ASOCzęstochowa, trzy w Warszawie - do pięt nie dorastają a najgorsze że zamiast powiedzieć nie wiem nie umiem wprowadzają w błąd lub kłamią.
Najgorsze ASO Sobczaka czy coś tam z Częstochowy. Robiłem tam przegląd przed kupnem. Firmowy serwis nie powinien tak się zachowywać - fu.
ITR

JOVANKA 
Nowy Forumowicz
JOVANKA

Auto: PAJERO SPORT 2,5TD 4D56
Wysłany: 22-11-2010, 20:41   CZY TO KLUB MIŁOSNY PANA ZBYSZKA

wiecie co...coś mi tu nie gra?
Jestem w trakcie przygotowania profesjonlnej reklamacji na usługi w zakładzie Pana Zbyszka.
Jakiś czas temu wybraliśmy się z mężem w podróż z Wawy do Pana Zbyszka ze świerzo kupianym choć leciwym Pajero. Podczes rozmowy wiedza P. Zbyszka była niebywała....niestety....oceńcie sami
Obiecano nam, że jesli zajdzie potrzeba wymienią nam silnik w 2 dni i co.....może i wymienią ale czy po wymianie silnika puszcza się małżeństwo ( z czekającym letnim dzieciakiem) w daleką trasę?????
Czy zacieki na silniku i oklejony na nich brud świadczą o wyciekającej ropie????- według mechanika tak!!! Jak brzmi odpowiedź - to nie jest możliwe -ropa myje a to olej powoduje przyklejanie brudu...
Czy przy obiecanym przeglądzie silnika (zgłosiliśmy wycieki i problemy z zapalaniem ale prosiliśmy o przegląd i naprawę tego co potrzeba) tak trudno jest sprawdzić prawidłowość rozrządu????w tym warsztacie tego nie zrobili, udało nam sie kupić tylko osłonę na rozrząd......ludzie auto po poworcie rzygało olejem, przyczyna nieprawidłowa wymiana rozrządu przez poprzedniego właściciela!
a teraz głupoty - stabilizatory tylne oczywiście nie takie jak trzeba, wymienione tylko na zewnątrz, tylko tam gdzie ja pokazałam, kompletny laik....a gdzie druga nierozłączna część wymieniana wewnątrz......
Jak brzmią Wasze odpowiedzi....no to zanim polecicie to Pan Zbyszek przy reklamacji prosi o przyjazd do siebie.....to po jaką cholerę ściąga ludzi taki szmat drogi...może właśnie ta odległość mu pomaga...nie rozumiem ale nienawidzę zarobku na ludzkiej naiwności, oczerniania innych mechaników a takie fatalne błędy. Nie życzę Wam tego - ale przecież Wy znacie Pajero i inne od podszewki, Wam się nic nie wciśnie
.....................................

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 22-11-2010, 22:58   

Nie wiem co napisać.
Może od tego, ze w pierwszych słowach pani mnie znowu straszy.
Państwo odezwali się po 2 miesiącach i to z szantażem, a wyciek podobno powstał zaraz po wyjeździe z warsztatu.
ale dysponuje wszystkimi rozmowami, jak będzie trzeba opublikuje.
Szczerze to wiedziałem że taki psot państwo napiszą, to dzięki warsztatowi z Grodziska, który przed przyjazdem do nas był złym mechanikiem, ale już po wizycie u mnie stał się dobry.
Ci którzy naprawiali auta u nas wiedza jak jest.
PS. silnika nie trzeba było wymieniać bo jest dobry ( nie chciałem państwa wbijać w koszty)
Przez źle ustawiony rozrząd nie może ciec olej, (zresztą ustawiony był dobrze)
Po prostu mechanik który rzekomo poprawiał po nas ( konkurencja) pogadał trochę sobie.
Ostatnio zmieniony przez zbyszekm2 22-11-2010, 23:59, w całości zmieniany 1 raz  

pawel80 
Forumowicz

Auto: L200 '11 178hp
Wysłany: 22-11-2010, 23:28   

nie bronie cie Zbyszku bo nie miałem z tobą styczności oprócz jednej rozmowy telefonicznej, pani kupiła autko po przejściach a za zakup miny wini się mechanika który minę przywraca do życia ( przerabiałem ten temat z motocyklami )

o swój pojazd trzeba dbać żaden mechanik nie zadba o twoje auto lub motocykl lepiej od ciebie zapamiętaj to

właśnie dlatego kupiłem sobie 14 letnie pajero :)
teraz się go uczę i żadnemu mechanikowi nie oddam :P

jeśli powstał zaraz to dzwoni się do mechanika zaraz mechanik dojedzie i nawet jak coś ma do poprawy to moment i poprawi ale po dwóch miesiącach ??

podrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 22-11-2010, 23:58   

tak właśnie czasem bywa.

rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Wysłany: 23-11-2010, 00:59   

zbyszekm2 napisał/a:
Po prostu mechanik który rzekomo poprawiał po nas ( konkurencja) pogadał trochę sobie.

:mrgreen: coś przecież musiał wymyśleć ... żeby zebrać kasę
znam ten ból :?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 23-11-2010, 08:07   

JOVANKA napisał/a:
Wiecie co... coś mi tu nie gra?

Dzien dobry,
zastanawiam sie co napisac Kolezance bo jak dobrze pamietam to ja polecalem serwis ZbyszkaM2 na Kaszubach. Zrobilem to bo uwazam, ze firme E-Pajero tworza bardzo dobrzy i doswiadczeni fachowcy. Zasmucila mnie ta dos ostra informacja o Twoim niezadowoleniu.

JOVANKA napisał/a:
...kupiliśmy z męzem Sporta jakieś 2 tygodnie temu ale to jakiś felerny zakup. Facet z tej samej miesjcowosci, zaufałam, a tu ...problem. Poważnie zapaskudził i zaniedbał auto. Jego słowa przy sprzedaży:"tylko lać i jechać"...koszmar. Chodzi ładnie i równo, serce bije pieknie. Niestety znajomy mechanik podjał się sprawdzenia i wymiany tego co potrzebne...załamka, cała litania...i wystraszył sie chyba, gdyż zrezygnował.

Teraz prosze chwile sie zastanowic, moze obwinianie serwisu z Pomyska za wszystkie klopoty ze Sportem to obiaw bezradnosci i flustracji spowodowanej nietrafionym zakupem. Znam Zbyszka od lat, wiem jaki jest i jakie ma podejscie do swojej pracy. On jest zwyczajnie uczciwy i serdeczny. Nie wierze, ze po wizycie w jego warsztacie stan techniczny waszego Pajero ulegl pogorszeniu. Nie moge tego zrozumiec, zestawic takich skrajnosci, jak czlowiek z jego charakterem i sukcesami zawodowymi mogl sprawic taki zawod.
JOVANKA proponuje zlagodzic swoja retoryke i przemyslec czy faktycznie emocje nie wziely gory nad rozsadkiem. Oczywiscie nie bylem, nie widzialem i nie mam pojecia co sie wydarzylo. Za to wiem jak Zbyszek przygotowal naszego Sporta do wyprawy Dalmatia Adventure 2010. Jak serwisuje, naprawia, pomaga i wspiera klubowiczow oraz zwyklych posiadaczy terenowych Mitsubishi. Popatrz na jego profil, ja moge sie mylic, miec subiektywny osad ale czy Ci wszyscy, ktorzy przyznali mu punkty "pomogl" tez sie pomylili. Forum jest po to aby wyrazac swoje opinie ale przede wszystkim po to aby sobie pomagac. Wierze a nawet jestem przekonany, ze Zbyszek ta pomoc niesie. Niech za przyklad posluzy ostatnia nasza przygoda z imprezy "Barwy Jesieni" na Zulawach. Pajero III Szyszkowej kolejny raz doznalo awarii. Automatyczna skrzynia biegow odmowila posluszenstwa. Wyciek oleju przekladniowego z instalacji chlodzacej uniemozliwial jazde. Na pokladzie 3-ka malych dzieci, zona, ciemna noc, setki kilometrow od domu, Pajero "rozkraczone" w szczerym polu gdzies na pustkowiu. Oczywiscie zalamka. Klubowicze, uczestnicy wypadu troche pomogli. Prowizoryczna akcja ratunkowa pozwolila dotrzec do osady ale... Zbyszek na wiesc o klopotach caly wieczor udzielal rad przez telefon a potem wsiadl w samochod i w nocy przywiozl zapas odpowiedniego oleju. Jechal grubo ponad 100 km. Zabral komputer i przy okazji zdiagnozowal inny samochod lekko niedomagajacy w czasie imprezy. Czy to zachowanie nie swiadczy o jego serdecznosci? Czy Szyszkowa powinien teraz napisac, ze to wina Zbyszka bo wczesniej serwisowal jego Pajero. Samochody sie psuja ale znacznie czesciej jest to wina uzytkownika lub zbiegu przypadkowych zdarzen niz zlego serwisu.
Zycze mimo wszystko zadowolenia ze Sporta i wielu udanych rodzinnych wypadow.

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 23-11-2010, 08:30   

Gene napisał/a:
Nie wierze, ze po wizycie w jego warsztacie stan techniczny waszego Pajero ulegl pogorszeniu.

Najczęściej tak jest , że nie da się usunąć wieloletnich zaniedbań poprzednich właścieli ( właściciela) jedną wizytą w serwisie . Mechanik , nawet najlepszy , to nie cudotwórca , Spoglądając na pojazd nie określi wszystkich jego bolączek i przypadłości. A często jest tak że wykonanie jakiejś naprawy pociąga za sobą uwidocznienie innej.
Kupując wieloletni , używany pojazd , należy mieć świadomość , iż doprowadzenie go do pełnej sprawności wymaga czasu i nakładów finansowych , i nie oczekiwać "cudów".
Zbyszka znam krótko ( dwie wizyty z zakładzie , kilka rozmów telefonicznych) ale należy On do osób, które określam że " wiedzą co mówią " w odróżnieniu od wielu którzy " mówią co wiedzą"

Pozdrawiam Piotr

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 23-11-2010, 10:11   

No musieli ludzie padło kupić swoją drogą.
Nie jestem żadnym specem, ale to co pisze ta Pani, to raczej wygląda na zapisane (zasłyszane?) uwagi jakiegoś "fachowca", co poprawia (naprawia) po innym ( bo tekst z wyciekiem z rozrządu jest niezły, choć teoretycznie chyba możliwy) Nigdy nie byłem (nie musiałem) u tego pana Zbyszka, ale wszędzie o nim dobrze piszą. Zapewne pan Zbyszek sam chyba wszystkiego nie robi tylko ma pracowników, ale jako szef pewnie ogląda auto przed wydaniem (no to powinien). I powiem tak, z tego co czytam to fajnie postąpił. Ktoś kupuje niemłode, drogie w utrzymaniu auto. Jedzie do warsztatu a tam rozsądny mechanik wymienia to czego żąda klient + to co jest w stanie zauważyć a wymaga wymiany/naprawy. Nie oczekujmy, że mechanik niczym w kreskówce z MiniMini zeskanuje nam całe auto i powie to i to i jeszcze to. Zresztą nie wiem czy wielu klientów chciałoby coś takiego usłyszeć, bo jeżeli ja jadę do mechanika i on mi litanię wymienia, to ja dziękuję i znikam bo podejrzewam, że naciągacz.
Tutaj podejście było OK - to co trzeba to zrobię. No i 2 miesiące po wizycie reklamacja - można nie uważam że to ściema, ale jeżeli np. wysiadł założony amortyzator, pękł tłumik, czy zerwał się pasek, puściła uszczelka itp. czyli to na co daje się gwarancję. A tu na co była?
Kończąc - każdy chwali swojego, a wpadka każdemu też się może zdarzyć, my tylko ludzie , one tylko maszyny.

ITR 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 23-11-2010, 15:43   

Witam,
Zabieram głos bo jako jeden z wielu polecałem i polecam Zbyszka i jego załoge.
Jak już pisałem miałem jaknajgorsze doświadczenia z dwoma ASO i czterema warsztatami co to niby się znają - więc doświadczenie w temacie mam może większe niż koleżanka Jovanka a i emocje związane ze stanem samochodu po nabyciu nie są mi obce.
Mogę tylko radzić i to ze swojego doświadczenia - emocje są złym doradcą - gdy one opadną rozwiązania najprostrze są zawsze najlepsze.
Potwierdzam fachowość i solidność Pana Zbyszka oraz po ludzku uczciwość. Ostatnio przez telefon - służąc radą- pomagał mi wymienić mechanizm wycieraczek.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu