|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI 98'] Skradziony katalizator |
Autor |
Wiadomość |
adrian98
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 99r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2022, 21:02 [1.8 GDI 98'] Skradziony katalizator
|
|
|
Życie tak chciało, na parkingu pod moim blokiem dzisiaj o 5 rano wycięto mi kata z mojego miśka. Nagrania z kamerki są, wszystko zgłoszone gdzie należy, jednak nadal pozostaje jeden problem, brak katalizatora. Czy ktoś jeździ np carismą gdi przedliftową z tylko jedną sondą lamba i ma na przykład wstawioną strumienice albo inny kawałek rurki i mógłby coś powiedzieć na temat pracy silnika ? Zauważalne były jakieś zmiany z obrotami albo zwiększone zużycie paliwa ? Już pomijając kwestie przeglądowo-prawne. Nie wiem czy opłacać mi się będzie kombinowanie i szukanie nowego, szczególnie że teraz po gruntownych wydatkach w samochód ani trochę nie zakładałem że budząc się rano zobaczę samochód wyciągnięty z miejsca parkingowego a po odpaleniu usłysze ryk z pod spodu. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-03-2022, 21:37
|
|
|
Ori katalizator bez problemu kupisz w ASO, ale na pewno koszt będzie większy, niż wynosi wartość auta. Poszukaj jakiegoś warsztatu specjalizującego się w układach wydechowych, bez problemu powinni dobrać Ci zamiennik, koszt...hmmm....półtora roku temu było to ok. 400 zł z montażem, jak dobrze pamiętam. Teraz nie wiem, a wiadomo, co się dzieje z cenami.
Strumienica czy kawałek rurki spełni owszem swoją rolę, ale auto będzie wyraźnie głośniejsze (katalizator też tłumi dźwięk), no i może być wkurzający, metaliczny podźwięk. Mnie wkurzało to na tyle, że w ciągu dosłownie kilku godzin miałem zamontowany zamiennik, bodajże z Bosala.
To chyba tyle ?? |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
adrian98
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI 99r
|
Wysłany: 12-03-2022, 22:41
|
|
|
Też właśnie patrzyłem za zamiennikami bosala, narazie jeszcze muszę do wtorku wstrzymać bo we wtorek rano jadę dopiero do swojego mechanika dać auto na podnośnik i ocenić jak to dokładnie wygląda od spodu, po nagraniach z kamerki a raczej dzwięku sam policjant wnioskował że był wyrywany w pewnym momencie na siłę więc najpierw zobaczę jak to wygląda. |
|
|
|
 |
|
|