|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zapinka do wysprzęglika + przewód wysprzęglika - rozwiązane |
Autor |
Wiadomość |
malyrawi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt VI 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Mar 2021 Posty: 24 Skąd: Murzynowo
|
Wysłany: 14-01-2022, 19:58 Zapinka do wysprzęglika + przewód wysprzęglika - rozwiązane
|
|
|
Witam,
Podczas wymiany sprzegła, pękła mi ze starości rurka od wysprzęglika, dlatego:
Poszukuję metalowej zapinki do wysprzęglika. Czy mógłby ktokolwiek chociaż pokazać na obrazku jak wygląda i czy w ogóle jest do kupienia (może ma ktoś na zbyciu), bo podczas demontażu rozsypała się w mak.
O to mi chodzi:
Rozwiązanie:
Sprawa się wyjaśniła. Udało mi się kupić taką "zapinkę" którą znalazłem na portalu akcyjnym pod nazwą "Zabezpieczenie przewodu pompy sprzęgła Seat Skoda" pasuje idealnie cena ok 14 zł./szt. + koszty przesyłki.
A wygląda tak:
------------------------------------------------------------------------------------
cd.:
Zauważyłem, że w niektórych Coltach przewód wysprzęglika kończy się przewodem elastycznym, ja akurat mam taki co kończy się metalową rurką, czy przewód z elastyczną (gumową) końcówką będzie pasował do mojego Clota Z34A z 2005 roku?
Tu wersja z elastyczną końcówką:
A tu wersja, którą ja mam i wydaje mi się jakby był dłuższy...:
Rozwiązanie:
Zakupiłem nową część przewodu i teraz pozostało mi dokupić/zakuć końcówkę i będę miał komplet:
 |
|
|
|
 |
|
|