Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 1.8 GDI ,98r. z fabrycznym gazem - To możliwe ??? |
Autor |
Wiadomość |
utenos [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2007, 18:42 Carisma 1.8 GDI ,98r. z fabrycznym gazem - To możliwe ???
|
|
|
Obecnie posiadam Carisme 1.8 Gdi ale bez gazu. Szukam Cari 1.6 z gazem ale znalazłem ogłoszenie 1.8 gdi z holandii i z gazem identyczna jak moja. Niech ktoś powie czy możliwe jest to ze GDI chodzi na gazie bo jak dotąt to wszyscy twierdzili ze wtryskiwacze sie zapieką a pozatym jest pompa wysokiego cisnienia. A i jesli to możliwe to czy warto kupić takie autko i czy nie bedzie problemu z taką instalacja w polsce. Pozdrawiam[/b] |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 01-02-2007, 18:48
|
|
|
instalacja fabryczna i cholernie droga. No w razie jakby coś się rozleciało, to koszty ogromne, bo takich instalacji poprostu praktycznie nie ma. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 01-02-2007, 19:09
|
|
|
utenos, Przejrzyj i poczytaj forum jest sporo tematów na ten temat.A fabrycznie zainstalowany LPI mam między innymi ja.Musisz wiedzieć, że jedyny w Polsce serwis tej instalacji jest w Warszawie.Więcej jest już na forum.Przeczytaj temat poniżej Twojego a szczególnie wejdź w link, który podałkenoip.Widać, że facet zna sie na rzeczyi jest w temacie.Z jego postu wyczytałem bardzo ważną rzecz a mianowicie że instalacji LPI moze być wiele.Ja na całe szczęście mam tą z elektroniką w środku butli(w deklu).A dziś widziałem taka samą Cari jak moja w komisie pod domem ale elektronika pompy była przy butli, która ponoć jak siądzie to masakra. |
|
|
|
 |
utenos [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2007, 23:28
|
|
|
W takim razie chyba sie przestraszyłem instalacji LPI nie miał bym czasu sie bawić gdyby sie coś spaprało a pozatym to się na tym nie znam chyba że udałoby mi sie rospoznać czy to jest LPE 4 bo ta już ponoć jest niezawodna. Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nerdzik6 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 09:25
|
|
|
O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 25-04-2007, 09:46
|
|
|
Nerdzik6 napisał/a: | O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
Czyżbyś twierdził, że Mitsubishi nie wiedziało co robi montując LPI w mojej Cari ? |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 10:04
|
|
|
turek61, a twoja Cari jeździ na benzynce bez problemów? Odpala, nie przerywa itp?
Bardzo mnie interesuje czy właśnie gaz oryginalny ma jakiś patent na wtryskiwacze benzynowe. Napisz jaki masz przebieg w swoim aucie.
Dzięki. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 12:03
|
|
|
turek61 napisał/a: | Nerdzik6 napisał/a: | O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
Czyżbyś twierdził, że Mitsubishi nie wiedziało co robi montując LPI w mojej Cari ? |
ja tak twierdze, bo co najwyzej instalacje mogl zalozyc lokalny dealer na specjalne zyczenie klienta, a nie fabryka w holandii. |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 25-04-2007, 19:33
|
|
|
arturro napisał/a: | turek61 napisał/a: | Nerdzik6 napisał/a: | O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
ja tak twierdze, bo co najwyzej instalacje mogl zalozyc lokalny dealer na specjalne zyczenie klienta, a nie fabryka w holandii. |
Być może i lokalny dealer.Tego nie jestem w stanie sprawdzić.Na zbiorniku gazu mam logo Mitsubishi(koledzy z Zach-Pom. widzieli na spocie) i z tego co już w sieci wyczytałem Mitsu zlecała firmie VIALLE montaż tych instalacji w swoich modelach.
Jak już nie raz pisałem, instalacja jest wpisana w dowód od pierwszej rejestracji t.j. od lipca 1999r.Samochód był serwisowany w Holandii w ASO i kupiłem go w listopadzie z przebiegiem 150 tys.Jak na razie(odpukać !) nie mam większych problemów poza hałasem przy odpalaniu zimnego silnika.Ale to już sprawa znana użytkownikom GDI, które czasami bywa mylone z TDI.
Nie mam problemów z jazdą czy to na PB czy to na LPG choć na tym drugim samochód jest żwawszy.Aktualnie trochę głośniej zaczyna pracować pompa w zb. gazu i wiem, że należy zrobić jej przegląd t.z. wymienić olej.Więcej w moim innym poście.
Nie słuchajcie obiegowych opinii o LPI a poczytajcie temat na Naszym forum:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
Zapraszam tym bardziej, że temat jest naprawdę ciekawy a mało osób tam zagląda.:P |
|
|
|
 |
Nerdzik6 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 18:11
|
|
|
turek61 napisał/a: | arturro napisał/a: | turek61 napisał/a: | Nerdzik6 napisał/a: | O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
Być może i lokalny dealer.Tego nie jestem w stanie sprawdzić.Na zbiorniku gazu mam logo Mitsubishi(koledzy z Zach-Pom. widzieli na spocie) i z tego co już w sieci wyczytałem Mitsu zlecała firmie VIALLE montaż tych instalacji w swoich modelach.
Jak już nie raz pisałem, instalacja jest wpisana w dowód od pierwszej rejestracji t.j. od lipca 1999r.Samochód był serwisowany w Holandii w ASO i kupiłem go w listopadzie z przebiegiem 150 tys.Jak na razie(odpukać !) nie mam większych problemów poza hałasem przy odpalaniu zimnego silnika.Ale to już sprawa znana użytkownikom GDI, które czasami bywa mylone z TDI.
Nie mam problemów z jazdą czy to na PB czy to na LPG choć na tym drugim samochód jest żwawszy.Aktualnie trochę głośniej zaczyna pracować pompa w zb. gazu i wiem, że należy zrobić jej przegląd t.z. wymienić olej.Więcej w moim innym poście.
Nie słuchajcie obiegowych opinii o LPI a poczytajcie temat na Naszym forum:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
Zapraszam tym bardziej, że temat jest naprawdę ciekawy a mało osób tam zagląda.:P |
Sugerujesz że pomyliłem silnik GDI z TDI ? |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 26-04-2007, 18:45
|
|
|
Cytat: | Sugerujesz że pomyliłem silnik GDI z TDI ? |
Absolutnie Nie miałem Ciebie na myśli tylko moich znajomych, którzy jak kupiłem samochód widząc znaczek GDI myśleli, że to ropniak. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:06
|
|
|
Nerdzik6 napisał/a: | O ile się nie mylę to w silnikach GDI tak jak w FSI (VW) instalacja gazowa nie może być montowana. |
Niestety się mylisz albowiem jest instalacja LPI taka jaką ma turek61 właśnie do GDI |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
turek61

|
Wysłany: 27-04-2007, 23:08
|
|
|
No to pożyczyłem od sąsiada aparacik bo swojego jeszcze sie nie dorobiłem i kliknąłem fotkę zbiornika gazu w moim GDI(inne też ale pokażę w innym temacie).Oto jak wygląda:
Przepraszam za złą jakość ale taki ze mnie fotograf jak z koziej d..y trąbka
Chciałem aby napisy przy logo były widoczne
Jak sobie sprawię aparacik(choć nie wiem kiedy bo jak znajdę jakieś zaskurniaki to zawsze Cari ma pierwszeństwo) to obiecuję się poprawić |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 28-04-2007, 07:28
|
|
|
To teraz już wiem dlaczego ci wlew gazu zrobili w prawym błotniku - najbliżej im było do zbiornika |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 28-04-2007, 09:01
|
|
|
saphire, to holenderskie przepisy decyduja gdzie jest wlew gazu - zobacz ze 95% aut stamtad ma wlew w blotniku |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|