|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wymiana klockow wersja phev |
Autor |
Wiadomość |
bialy1920
Nowy Forumowicz
Auto: outlander phev
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2021, 20:42 wymiana klockow wersja phev
|
|
|
Cześć Wszystkim.
Posiadam Outlandera z 2017r wer PHEV. Kończą mi się klocki(po 4 latach) i mam pytanie dotyczące wymiany.
Czy ktoś sam wymieniał klocki w tym modelu sam? O ile przód wymienie bez przeszkód, z tyłu jest elektryczny hamulec ręczny.
Mechanik twierdzi, że tylko w serwisie wymienią mi te klocki.
proszę o poradę. |
|
|
|
 |
wojtowa
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2014
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-04-2022, 16:39
|
|
|
Penie już dawno ogarnąłeś temat, ale dla innych powiem jak ja to zrobiłem, jak nie miałem jeszcze narzędzia diagnostycznego, które pozwala zwolnić zaciski do robót serwisowych. Zabezpieczasz koła przednie przed jazdą klinami lub podnosisz koła nad powierzchnię tak aby nie miały styczności, ręczny musi być zluzowany bo tylne koła musza być zwolnione.
Włączasz zapłon i przełączasz dźwignię zmiany na na D i następnie na N (neutral), zaciski są zwolnione i do dzieła.... Auto ma włączony zapłon, więc trzeba wszystko zrobić z ostrożnością i uwagą i robicie to na własną odpowiedzialność. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 24-04-2022, 17:00
|
|
|
Co prawda nie mam u siebie elektrycznego ręcznego ale instrukcja może się się przydac na przyszłość i oczywiscie innym forumowiczom.
PS.Czy mi sie wydaje czy pracowalismy razem w TRW? |
|
|
|
 |
|
|