Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Wyświetlacz LCD do Pajero III 3,2l DID
Autor Wiadomość
gorall3 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2l Did rok prod. 2000
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 01-03-2010, 19:42   [3.2 DID] Wyświetlacz LCD do Pajero III 3,2l DID

Wyświetlacz LCD do Pajero III 3,2l did z 2000r long
Witam. Koledzy i koleżanki potrzebuję informacji gdzie mogę kupić lub naprawić wyświetlacz LCD do Pajero III. Wyświetlacz, który posiadam jest uszkodzony w taki sposób, że nie pokazuje godziny i ustawienia barwy dźwięku w radyjku. Praktyczne cała prawa strona nie działa. Nie jest rozbity tylko coś tam nie łączy. Gdy dotykam go palcem w miejscu godziny to pojawiają się znaki aktualnego czasu, po odjęciu palca znikają (siła fizyczna mu pomaga;) szkoda tylko, że tymczasowo).
Proszę o doradzenie, co mam zrobić z takim wyświetlaczem.

gorall3
PS
Jestem początkujący MitsuManiak

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 01-03-2010, 20:50   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=48258

watcher79 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 3,2 DID V78
Wysłany: 01-03-2010, 21:09   

A nie wystarczy przelutować "styków"? Miałem podobny problem w Galancie - co 2 lata przelutowywałem wszystkie luty i było ok. W Pajero zanika mi na razie tylko ostatnia cyferka z prawej. Jak problem będzie się powiększał, spróbuję przelutować i dam znać.

Galant '98 - 2,5 V6 24V, EA5A - SPRZEDANY

gorall3 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2l Did rok prod. 2000
Wysłany: 02-03-2010, 17:08   

Dobry pomysł, spróbuję to sprawdzić. W najbliższym czasie wezmę się za to!!

dzięki

toms0201 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 did 2004r
Wysłany: 25-03-2010, 16:32   

Witam wszystkich serdecznie
jestem od listopada posiadaczem pajero 3,2 did long 2004r i nowy na forum.

Skoro w temacie LCD to chciałbym sie podzielic moją sprawą, otóż.. mam radio/kasete oryginał i oczywiscie sterowanie z niego wyswietlaczem, ale nie wszystko w nim działa, nie moge ustawic rodzaju pojazdu (chodzi o diesla) i oczywiscie sredniej spalania i przypuszczalnego przybycia do stacji, czy to jest nie to radio? czy jakies inne czynniki?

Morox 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DID
Wysłany: 25-03-2010, 16:56   

toms0201 napisał/a:

Skoro w temacie LCD to chciałbym sie podzielic moją sprawą, otóż.. mam radio/kasete oryginał i oczywiscie sterowanie z niego wyswietlaczem, ale nie wszystko w nim działa, nie moge ustawic rodzaju pojazdu (chodzi o diesla) i oczywiscie sredniej spalania i przypuszczalnego przybycia do stacji, czy to jest nie to radio? czy jakies inne czynniki?

Witaj.... z tego co kiedys wyczytałem na forum pamietam ze w wersji z silnikiem diesla nie ma takiej opcji jest ona tylko dostepna w wersji z silnikiem benzynowym ...pozdrawiam :)

ps. mie wydaje mi se aby te opcje były ustawiane z radia obok wyswietlacza sa przyciski odpowiadajace za date itp z radia mozna tylko ustawic opcje odpowiedzialen za radio :)
Otworzę okno w nim i głośno puszczę to...

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 25-03-2010, 19:42   

Morox napisał/a:
toms0201 napisał/a:

Witaj.... z tego co kiedys wyczytałem na forum pamietam ze w wersji z silnikiem diesla nie ma takiej opcji jest ona tylko dostepna w wersji z silnikiem benzynowym ...pozdrawiam :)

ps. mie wydaje mi se aby te opcje były ustawiane z radia obok wyswietlacza sa przyciski odpowiadajace za date itp z radia mozna tylko ustawic opcje odpowiedzialen za radio :)

Dobrze prawisz.

toms0201 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 did 2004r
Wysłany: 25-03-2010, 20:54   

w przypadku wyswietlaczy jednokolorowych (zielonych) to sie zgadza, moj kolega tak ma, przyciski obok, ale u mnie jest 7' wyswietlacz z opcją navi i mam sterowanie z radia, nawet w instrukcji jest opis. Problemu by nie było gdyby nie fakt ze ustawiam każda opcje przyciskami z radia, godzine, korekcje dzwieku, czy jasnosc wyswietlacza, a gdy wchodze w opcje wyboru rodzaju auta (przyciskami z radia) to owszem są ale np: gaz, long, short a DIESEL jest jakby nieaktywny czyli nie podswietlony, moze jakis inny program trzeba wgrac??

Ostan 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD '01
Wysłany: 10-05-2010, 23:30   

Ja mam inne podobne pyta nie w tej kwestii.

Wyświetlacz też mi nie wyświetlał wszystkiego.
Mam jeszcze duży kolorowy - taki od nawi. Ale wrzuciłem go i nie wyświetla mi w zasadzie niczego - zapala się logiem - przechodzi w tryb navi. Jak kręcę gałkami od klimy, to na chwilę wyświetla funkcje i wraca do navi.
No i teraz pytanie : czy da radę przejść w tryb wyświetlania funkcji ogrzewania/klimatyzacji ??
Acha " mały " drobiazg : nie mam oryginalnego radia :D

Zastanawiam się, czy jak od kolegi wydłubię na chwilę radio, poprzestawiam sobie wszystko, to czy już będzie działało jak ja chcę , czy po np. odpięciu aku, wracać będzie z uporem maniaka do nawigacji ....

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....

Pamiętaj Gość - lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę ...

jaho64 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 DiD Dakar '05 SH
Wysłany: 13-05-2010, 22:07   

Na orginalnym radiu jest przycisk "disp" ktory wlasnie zmienia rozne tryby ekranu.

Ostan 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD '01
Wysłany: 18-05-2010, 20:05   

jaho64 napisał/a:
Na orginalnym radiu jest przycisk "disp" ktory wlasnie zmienia rozne tryby ekranu.

Pomyśl troszkę - jeżeli piszę, ze nie mam oryginalnego radia, i że chcę wydłubac od kolegi radio, to wiem, ze tam jest przycisk DISP :shock:

Dobra, dla potomnych :
Wszystko wiem :mrgreen:

Duży wyświetlacz bez oryginalnego radia po podłączeniu (lub odłączeniu akumulatora ) automatycznie wchodzi w tryb NAVI. Po wrzuceniu "na chwilę" oryginalnego radia da radę przejść w tryb klimatyzacji - odłączyć radio i tak jest cały czas.- wszystko wyświetla, co dotyczy ogrzewania, nawiewów, temperatur, godzina. Problem pojawia się właśnie po odłączeniu akumulatora lub zmiany czasu, bo potrzebujemy zrobić sobie ustawienia. Oczywiście nie mając radia oryginalnego nie wyświetla nam funkcji radiowych :D

Sprawdzałem to wszystko, bo trafił do mnie duży wyświetlacz, a mały oryginalny mi nie wyświetlał - nie mam radia oryginalnego.
Efekt w sumie wyszedł taki, że jednak za dużo ten z NAVI by mnie kosztował, bo jeszcze bym musiał dokupić sobie radio ( miałem w planach taniego kaseciaka, którego bym w razie potrzeby na chwilę wkładał do poustawiania funkcji ) .
Znalazłem gdzieś na forum, że ktoś w Carismie poprawił luty w wyświetlaczu ( tym małym ) i wszystkie segmenty zaczynają się wyświetlać. No i jak wyczytałem - tak zrobiłem. Wszystkie segmenty wyświetlacza działają - koszta żadne - tylko troszkę rozbierania i zabawa z lutownicą :p

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... naprawdę .... aż ciężko czasami ich wyprzedzić ....

Pamiętaj Gość - lejąc z wiatrem idziesz na łatwiznę ...

WujekChirurg 
Nowy Forumowicz
Od małego na całego!

Auto: Pajero III Long
Wysłany: 01-10-2022, 13:42   

zbyszekm2 napisał/a:
Morox napisał/a:
toms0201 napisał/a:

Dobrze prawisz.

Cześć, odgrzeje trochę kotleta, u mnie przy dużym wyświetlaczu i oryginalnym radiu nie wyświetla ekranu od zmiany nawiewów.. który moduł za to odpowiada? Sam wyświetlacz czy jeszcze jakiś elementy z całej nawigacji? Panel nawiewu działa, wszytsko przełącza. Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu