|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 16-08-2009, 15:37 |
mitsubishi lancer 1.3 1998 4g13 |
Autor |
Wiadomość |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 20:55 mitsubishi lancer 1.3 1998 4g13
|
|
|
mam kilka problemow i zapytan....prosze o pomoc |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 20:56 Re: mitsubishi lancer 1.3 1998 4g13
|
|
|
fuks007 napisał/a: | mam kilka problemow i zapytan....prosze o pomoc |
sluchamy co to za problemy |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 25-04-2007, 20:56
|
|
|
pomozecie
pomozemy
tylko zeby Ci pomoc musisz powiedziec co jest nie tak, poniewaz to nie jest forum www.wrozka.pl
edit : o mateusz mnie wyprzedzil |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 20:58
|
|
|
1.znajomy po zajrzeniu w silnik zaproponowal wymiane przewodow i swiec...ja nie znam sie zbytnio na mechanice...ale on ma wieksza wiedze w temacie ogolnym niz ja...stwierdzilem iz przewody bardzo lekko nachodza na swiece....wydaje mi sie ze powinny sie odpowiednio trzymac...a wiec trzeba je wymienic??? swiec nie zdiagnozowalem...poniewaz nie znam kryteriow
[ Dodano: 25-04-2007, 19:59 ]
myslalem ze czekac bede ze 2 dni na odpowiedz....a tu online |
Ostatnio zmieniony przez fuks007 25-04-2007, 21:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:00
|
|
|
Czy ja wiem czy to jest powod do wymiany .... Jezeli ich stan zew nie wskazuje na wymiane i jezeli z autem nic dziwnego sie nie dzieje to zastanowilbym sie nad wymiana |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:05
|
|
|
2.siatka i oslona na elemencie elastycznym ukladu wydechowego przerdzewiala...mysle ze wymaga wymiany...poniewaz za miesiac mam przeglad a w irlandii ostro traktuja takie sprawy z tego co wiem... i teraz gdzie to kupic???czy znajde zamiennik???czy ten element mozna wymienic,czy cala czesc poczawszy od kolektora z elementem i czesciami rur???szukalem tego i jedyne co znalazlem to obrazek z katalogu czesci w ktory niestety nie ma tej czesci dostepnej do sprzedazy postaram sie wyslac ten szkic
[ Dodano: 25-04-2007, 20:08 ]
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:12
|
|
|
Nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze caly ten zaznaczony element na obrazku trzeba wymienic , ale tak jak Ci mowie nie jestem tego pewien , moze wypowie sie ktos kto bedzie tego pewny na 100% |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:19
|
|
|
Wlasnie ....trzeba czekac liczy sie dla mnie kazda informacja dotyczaca ceny...zamiennika...czegokolwiek...
[ Dodano: 25-04-2007, 20:23 ]
3.felgi z przobu wedlug mnie zbytnio sie grzeja...po przejechaniu paru kilometrow...czuc spalenizne...i sa gorace....ale kolpaki sie nie topia auto stalo sporo niejezdzone i moze cos poprostu nie odbija...np klocki...hamulce dzialaja bez zarzutu... |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:24
|
|
|
ok 150-250zl
Co do grzania sie hamulcow to zdejmij kolo i zobacz czy sie gdzies nie przypieklo , najwyzej odpowietrz hamulce |
Ostatnio zmieniony przez Meteo 25-04-2007, 21:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 21:27
|
|
|
4.wyciek oleju z kolumny kierownicy....albo z tego trojnika od kierownicy z ktorego wychodza dwa drazki na boki z takimi gumami w ksztalcie harmonijek dlugosci okolo 15cm....czy mozna to rozebrac od spodu...jak to rozebrac??czy silicon wystarczy??a moze poprostu dolewac oleju???
[ Dodano: 25-04-2007, 20:30 ]
wiesz ostatnio bylem w polsce w salonie mitsu i powiedzieli mi 3 000 za ten element...i moze jakis zamiennik znalazlbym tanszy...bo 3k to chyba juz przesada
[ Dodano: 25-04-2007, 20:40 ]
ostatnie co wymienic i gdzie znalesc czesci aby moj lancer wygladal co najmniej jak ten evo4...wymienic maske...zderzak przod...parapet z tylu...listwy nadprogowe???co jeszcze???czy to bedzie pasowalo???gdzie znalesc te odpowiednie czesci???
[ Dodano: 25-04-2007, 20:43 ]
Meteo napisał/a: | ok 150-250zl | 3000 tysiace mi w salonie powiedzieli...moze ktos ma pojecie gdzie znalesc zamiennik??? |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:01
|
|
|
zapytaj o przednia czesc wydechu do Twojego Lancera w jakims dobrym sklepie motoryzacyjnym , na bank bedzie duuuuuuuuzo taniej niz powiedzieli Ci w serwisie
edit : Tobie chodzi o sam lacznik , po rozmowach z tomusn musze sie poprawic bo powiedzial ze mozna sam ten lacznik wymienic i koszt ok30zl plus spawanie |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:14
|
|
|
to moj  |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:14
|
|
|
fuks007 napisał/a: | 2.siatka i oslona na elemencie elastycznym ukladu wydechowego przerdzewiala...mysle ze wymaga wymiany...poniewaz za miesiac mam przeglad a w irlandii ostro traktuja takie sprawy z tego co wiem... i teraz gdzie to kupic???czy znajde zamiennik???czy ten element mozna wymienic,czy cala czesc poczawszy od kolektora z elementem i czesciami rur???szukalem tego i jedyne co znalazlem to obrazek z katalogu czesci w ktory niestety nie ma tej czesci dostepnej do sprzedazy postaram sie wyslac ten szkic
|
możesz wymienić sam łącznik elastyczny, tylko musisz znać rozmiar, średnicę rury i długość, potem możesz wyciąć i wspawać nowy łącznik
jak chcesz dwururkę o tym numerze (BOSAL), można pogadać z dostawcą, na pewno jest do kupienia, ale termin ? i cena ?
ps. piszę że można, bo pracuję w hurtowni motoryzacyjnej i wiem że można
jeżeli BOSAL to robi - możemy to mieć |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 25-04-2007, 22:22, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
fuks007 [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:15
|
|
|
[ Dodano: 25-04-2007, 21:19 ]
tomusn napisał/a: | możesz wymienić sam łącznik elastyczny, tylko musisz znać rozmiar, średnicę rury i długość, potem możesz wyciąć i wspawać nowy łącznik
jak chcesz dwururkę o tym numerze (BOSAL), można pogadać z dostawcą, na pewno jest do kupienia, ale termin ? i cena ? | jaka dwururke i co to jest numer bosal??? wybacz ale nie kumam wszystkiego swiezak ze mnie
[ Dodano: 25-04-2007, 21:35 ]
szukalem na bosal....jest |
Ostatnio zmieniony przez tomusn 25-04-2007, 22:43, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 26-04-2007, 01:17
|
|
|
tomusn napisał/a: | możesz wymienić sam łącznik elastyczny, tylko musisz znać rozmiar, średnicę rury i długość, potem możesz wyciąć i wspawać nowy łącznik |
dokladnie tak . nie wiem jak tam u Was, ale u nas jedzie sie do pierwszego lepszego magika od wydechow i robi to na miejscu za ok 150-200 zl .
fuks007 napisał/a: | wyciek oleju z kolumny kierownicy....albo z tego trojnika od kierownicy z ktorego wychodza dwa drazki na boki z takimi gumami w ksztalcie harmonijek dlugosci okolo 15cm....czy mozna to rozebrac od spodu...jak to rozebrac??czy silicon wystarczy??a moze poprostu dolewac oleju??? |
czy chodzi Ci o maglownice ? jezeli tak to musisz oddac do regeneracji lub dolewac plyn.
fuks007 napisał/a: | Dodano: 25-04-2007, 20:40 ]
ostatnie co wymienic i gdzie znaleźć czesci aby moj lancer wygladal co najmniej jak ten evo4...wymienic maske...zderzak przod...parapet z tylu...listwy nadprogowe??? |
napewno musisz zmienic : zderzak, atrapa, dolozyc tylnia lotke, progi ,przerobic maske oraz poszerzyc blotniki . gdzie znalezc hmmm chyba lepiej robic samemu ( lub oddac do firmy specjalizujacej sie w przerobkach aut ) bo raczej nie dostaniesz czesci , przynajmniej w Polsce, nie wiem jak jest u Ciebie .
z hamulcami tak jak powiedzial Mateusz, mozesz tez podniesc auto i sprobowac zeby opono sie obrocila ,jezeli bedzie jakis nadmierny opor to do przeczyszczenai tloczki etc. |
|
|
|
 |
|
|