|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Przewody doprowadzające paliwo |
Autor |
Wiadomość |
KrzysztofH
Forumowicz krzh
Auto: Carisma '03 DiD 116KM Motion+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2022, 18:51 [Cari 1.9DI-D] Przewody doprowadzające paliwo
|
|
|
Na przeglądzie wyszło że przewody doprowadzające paliwo mocno rdzewieją przy baku. Chodzi o te prowadzące pod samochodem między silnikiem a bakiem. Mechanik twierdzi że nie da się tego naprawić ani dorobić tylko trzeba całe wymienić, a potrzeba oryginalne bo one mają jakieś specjalne końcówki plastikowe. Nigdzie nie ma takich przewodów ani nowych ani używanych.
Poradźcie co można z tym zrobić ? |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 02-08-2022, 16:45
|
|
|
KrzysztofH napisał/a: | Nigdzie nie ma takich przewodów ani nowych ani używanych. |
A założysz się, że nowe w ASO są ?? A jak nie ma na miejscu, to sprowadzą z Holandii ?? Oczywiście, nic nie mówię o cenie
KrzysztofH napisał/a: | Mechanik twierdzi że nie da się tego naprawić ani dorobić tylko trzeba całe wymienić, |
Zmień mechanika. A przynajmniej popytaj się na innych warsztatach w okolicy, co szkodzi podjechać i porozmawiać ??
O ile pamiętam, miałem w Cari wymieniane i przewody hamulcowe, i przy innej okazji paliwowe (cały bak był zresztą ściągnięty, bo rura wlewu paliwa też mi przegniła, czy była dziurawa), i jakoś mój mechanik na miejscu nie robił z tego jakiegoś problemu. Może nie wiedział, że
Cytat: | nie da się tego naprawić ani dorobić tylko trzeba całe wymienić | ?? Widać dupa, a nie fachowiec i się nie znał
Ale fakt, ja miałem benzynową Cari 1,8 1996, a nie diesla z 2003 roku ) |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
KrzysztofH
Forumowicz krzh
Auto: Carisma '03 DiD 116KM Motion+
|
Wysłany: 02-08-2022, 21:14
|
|
|
Oryginalne jeśli są to pewnie kosmicznie drogie.
Na to wygląda że nie za bardzo to robił kiedyś bo wmawiał mi, że to jakieś dziwne złącza, tylko dogrzebałem się, że to są standartowe szybkozłaczki stosowane w dziesiątkach modeli aut przy przewodach paliwowych. A sam przewód spokojnie robi sie z miedzianych rurek doginanych wg potrzeb.
Szukam innego, ale na razie mam dziwne reakcje mechaników. Ten co byłem u niego to urwał kontakt, mój poprzedni mechanik stwierdził że nie robi paliwowych. Po prostu nie i koniec. Dziś inny warsztat stwierdził że na takie rzeczy to oni czasu nie mają. A to są serwisy z jednymi z najlepszych opinii tu we Wrocłąwiu. Hamulcowe tak, a paliwowe nie.
No nic, szukam dalej. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 03-08-2022, 01:06
|
|
|
KrzysztofH napisał/a: | Dziś inny warsztat stwierdził że na takie rzeczy to oni czasu nie mają |
Bo jest to trochę roboty, żeby zrobić porządnie, to trzeba bak ściągnąć, dodatkowo masz 19-letnie auto, wszystkie plastiki, zaczepy, śrubki śrubeczki będą się urywać...przez czas poświęcony na wymianę przewodów paliwowych mechanik zrobi kilka wymian oleju - prosta i szybka robota, te same pieniądze lub większe. Nie wiem, czemu się dziwisz ??
KrzysztofH napisał/a: | A to są serwisy z jednymi z najlepszych opinii tu we Wrocłąwiu |
Więc już wiesz, jak wygląda sprawa z opiniami pisanymi przez "zadowolonych", wręcz "zachwyconych" klientów Ale problemu nie ma żadnego, możesz im opinię popsuć. Ja bym tak zrobił
KrzysztofH napisał/a: | na razie mam dziwne reakcje mechaników |
Dlaczego dziwne ?? No proszę ja Ciebie, nie po to taki "fachoffiec" szkolił się w naprawie i serwisie hybryd i elektryków, żeby teraz coś dłubać w prawie 20-letnim złomie
Szczerze - wbij w Google "warsztat samochodowy Wrocław" lub "wymiana przewodów paliwowych Wrocław", chwyć za telefon i podzwoń. I pytaj się o 3 rzeczy :
1 czy zrobią
2 termin i ile to mniej więcej potrwa
3 orientacyjny koszt
Czegóż Ci więcej potrzeba ?? |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
|
|