|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Zmiana napędów z ES na SS |
Autor |
Wiadomość |
Peter_03
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 2.3TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-06-2022, 12:35 [2.8 TD] Zmiana napędów z ES na SS
|
|
|
Dzień dobry, tak jak w tytule czy ktoś bawił się w zmianę napędów z ES na SS? Posiadam Pajero 1 z uszkodzonym silnikiem 2,3TD, będę robić swap silnika na 2,8TD z PII i myślę czy nie przełożyć od razu napędów SS z drugiej generacji. Schematy od SS znalazłem na forum, moje pytanie czy ktoś już to przerabiał i mógłby się podzielić z jakimi problemami napotkał się podczas przeróbki, z góry dziękuję |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-06-2022, 08:44 Re: Zmiana napędów z ES na SS
|
|
|
Peter_03 napisał/a: | Dzień dobry, tak jak w tytule czy ktoś bawił się w zmianę napędów z ES na SS? Posiadam Pajero 1 z uszkodzonym silnikiem 2,3TD, będę robić swap silnika na 2,8TD z PII i myślę czy nie przełożyć od razu napędów SS z drugiej generacji. Schematy od SS znalazłem na forum, moje pytanie czy ktoś już to przerabiał i mógłby się podzielić z jakimi problemami napotkał się podczas przeróbki, z góry dziękuję |
Do przerobienia:
belka pod skrzynią, skrzynia, reduktor, wały napędowe tył i przód, zabieraki w mostach, lewarki, plastiki dookoła lewarków, sprzęgło, koło zamachowe, blacha do połączenia silnika ze skrzynią, rozrusznik,
Jeśli ma działać jak oryginał to jeszcze to:
wiązka elenktyczna, przedni most z siłownikiem, elektrozawory, półosie przednie, puszka dekompresyjna, zegary, |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|