Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Z34A 1.3] problem z kluczykiem i obrotami silnika
Autor Wiadomość
Alekss 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt Z30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2022, 22:20   [Z34A 1.3] problem z kluczykiem i obrotami silnika

Hej,

z takim dziwnym problemem się spotkałem. Oryginany kluczyk do Colta raz po raz rozpada się na kawałki. Wylatuje elektronika itd. Żadnej części chyba nie brakuje, nic nie wygląda na uszkodzone. Składam, wydaje się że wszystko ok i po jakimś czasie znowu w częściach. Dziś elektronikę znalazłem pod nogami kierowcy, kluczyk rozpadł się podczas jazdy...

Jakieś pomysły co z tym zrobić?

drugi problem/zjawisko to obroty silnika gdy jest jeszcze zimny. Zimny (5-10 stopni) silnik po odpaleniu wskakuje na ok 2500, po chwili obroty spadają na 1600 czy coś takiego i potem stopniowo dalej spadają w marę rozgrzewania. Gdy auto stoi jest to ok. Ale gdy jedzie, zmieniam biegi - ma tendencje do podtrzymywania obrotów przez chwilę. Nie jeżdżę tym autem często i ciężko mi się do tego przyzwyczaić, inne auta tak nie mają. Pół roku temu czyściłem przepustnicę, jeśli miało się coś zaadoptować to już to raczej zrobiło. Poza tym silnik pracuje bardzo ładnie, żądnych błędów, tylko te obroty ... Jakiś komentarz, porady?

jurasik201 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1.1 CZ3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-07-2022, 13:32   

Uważaj na ten kluczyk bo immo w tym aucie jest do kitu u mnie to samo kluczyk sie rozleciał i juz auta nie odpalisz,mechanicy poprzerabiali w płytce coś

Odpowiedz do tematu