|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zapchana nagrzewnica |
Autor |
Wiadomość |
Karolll.
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2022, 12:08 Zapchana nagrzewnica
|
|
|
W innym poście opisałem że prawie nie mam ogrzewania po płukaniu i wymianie płynu, spłynęło straszne błoto że tak powiem, stary płyn i woda z płukanką, wcześniej stawiałem na to że układ jest zapowietrzony ale teraz po obserwacjach i rozebraniu schowka przy nagrzewnicy więcej jak pewne że mam tą nagrzewnicę zapchaną, czuję że kolejny raz płukanka nie da rady . Czy ktoś to robił z kwaskiem cytrynowym płukanie albo odkamieniaczem takim do czajników co wsypać do tego układu że żeby nagrzewnice przeczyścić ? Dodam że wcześniej te ogrzewanie też nie było idealne. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 30-11-2022, 13:33
|
|
|
Karolll. napisał/a: | odkamieniaczem takim do czajników | tam zdaje się jest napisane, że nie wolna czyścić aluminium, zatem odpada (one się z reguły składają z kwasu cytrynowego)
spróbuj jeszcze pod ciśnieniem - odpiąć węże od strony grodzi i podłącz wąż do instalacji domowej, może te 3-4 bary coś pomogą |
|
|
|
 |
Karolll.
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis
|
Wysłany: 30-11-2022, 15:57 Zapchana nagrzewnica
|
|
|
Wczoraj wyjąłem schowek żeby dostać się bliżej nagrzewnicy, a więc przewody gorące, serwo/zawór chodzi ładnie, bo chciałem się upewnić także zostaje zapchana nagrzewnica[/list] |
|
|
|
 |
|
|