|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze światłami mijania |
Autor |
Wiadomość |
K86
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2022, 10:07 Problem ze światłami mijania
|
|
|
Witam wszystkich.
Chciałbym prosić o pomoc w sprawie ASXa rocznik 2018, którego używają moi rodzice. Osobiście nigdy nie spotkałem się z tego typu problemem i jestem mega zaskoczony, że taka sytuacja w ogóle występuje i nikt, włącznie z ASO nie potrafi jej rozwiązać. Rodzicie pogodzili się już z tym, zaraz po zakupie obie lampy zostały wymienione i było o tyle lepiej, że w ogóle da się jeździć po zmroku, przy poprzednich ponoć nie dało się jechać szybciej niż 40km/h nocą, bo było to zbyt niebezpieczne.
Miałem okazję wracać tym autem dzisiejszej nocy i jestem zszokowany. Otóż chodzi o ustawienie świateł mijania, które nie oświetlają przestrzeni przed autem dostatecznie daleko. Trochę tak, jakby jechać rowerem i światło oświetlające drogę ustawić sobie pionowo na koło zamiast na drogę. Autem jechałem sam, ustawienie w kabinie wysokości światłem jest na "0", a więc wg instrukcji właściwie (przy ustawieniu na 2 światła się obniżają i nie da się w ogóle jechać).
Rodzice byli w ASO i u dwóch mechaników, regulowano ustawienie pod maską i jest to ponoć najwyższe możliwe ustawienie świateł. Czy też macie takie problemy w swoich autach?
Szczerze mówiąc to moim zdaniem takie auto nie powinno w ogóle zostać dopuszczone do ruchu, jadąc nocą człowiek czuje się jakby grał w rosyjską ruletkę, nie byłoby najmniejszych szans wyhamowania gdyby np. wybiegło jakieś zwierze bo widoczność jest dosłownie na wyciągnięcie ręki przed maską.
Czy ktoś rozwiązał ten problem? |
|
|
|
 |
|
|