|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przegląd 100 000 km |
Autor |
Wiadomość |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 08-08-2022, 10:29 Przegląd 100 000 km
|
|
|
Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik? |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Pomógł: 19 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 517 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 08-08-2022, 19:32 Re: Przegląd 100 000 km
|
|
|
Laknat napisał/a: | Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik? |
To nie są panie tanie rzeczy. Jest temat o regulacji zaworów a więc tam znajdziesz informacje co, gdzie i jak. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli ze śląska to mogę podpowiedzieć. Świece i olej w skrzyni sam sobie wymień i daj sobie spokój z ASO. |
_________________ piotr57 |
|
|
|
 |
Laknat
Forumowicz
Auto: ASM MY17
Pomógł: 13 razy Dołączył: 27 Lis 2018 Posty: 429 Skąd: Polska
|
Wysłany: 09-08-2022, 07:23 Re: Przegląd 100 000 km
|
|
|
pitt63 napisał/a: | Laknat napisał/a: | Ło matko i córko i córko i córko .... za przegląd na 100 000 km czyli sprawdzenie luzów zaworowych, wymianę świec i oleju w skrzyni biegów ASO sobie zaśpiewało 2500 zł. A jak trzeb będzie zawory regulować to jeszcze 1000 zł. Tak w zaokrągleniu .... to jakaś trudność jest z tymi zaworami? Czy też może ogarnie mi to dobrej klasy sprawdzony mechanik? |
To nie są panie tanie rzeczy. Jest temat o regulacji zaworów a więc tam znajdziesz informacje co, gdzie i jak. Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli ze śląska to mogę podpowiedzieć. Świece i olej w skrzyni sam sobie wymień i daj sobie spokój z ASO. |
Jeśli ze śląska, to już raczej z górnego, choć nie do końca. No nic, umówiłem się na przyszły wtorek u solidnego mechanika, który ogarnia wszystko i jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi auta nie naprawił, choćby nie wiem jaka była usterka.
[ Dodano: 17-08-2022, 10:54 ]
Zrobione. Luzów nie ma, do tego wymieniłem świece, olej skrzyni biegów i klocki tył. Całość wyszła mnie 1050 zł. |
|
|
|
 |
PTE
Forumowicz

Auto: był ASX 1.6
|
Wysłany: 16-09-2022, 21:14 Re: Przegląd 100 000 km
|
|
|
Laknat napisał/a: | Zrobione. Luzów nie ma, do tego wymieniłem świece, olej skrzyni biegów i klocki tył. Całość wyszła mnie 1050 zł. |
Luzy właśnie powinny być, oczywiście mieszczące się w granicach normy. Jakby ich nie było, to wtedy miałbyś dopiero wydatki |
|
|
|
 |
|
|