|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dziwny dźwięk przy skręcaniu kierownicą |
Autor |
Wiadomość |
Bodzio922
Forumowicz
Auto: Lancer 08 1.8 143km
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-04-2022, 14:41 Dziwny dźwięk przy skręcaniu kierownicą
|
|
|
Drodzy koledzy,
Proszę o pomoc(pomysły), podczas skręcania(czy to na postoju czy podczas jazdy) słychać dziwne dźwięk z układu kierowniczego. Wykluczam łączniki stabilizatora, gumy na stabilizatorze. Kierownica pracuje lekko(wykluczam pompę), auto trzyma się toru jazdy, śmiało można puścić kierownice. Poduszki na amortyzatorach wyglądają dobrze.
Dorzucam link, może ktoś się z tym już spotkał.
https://youtube.com/shorts/W-c0gFuTX8g |
_________________ Amor Patriae Nostra Lex |
|
|
|
 |
Piskosz
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 Mivec ClearTec 4A92
|
Wysłany: 29-04-2022, 13:08
|
|
|
Witam kolege,
widze troche cisza w temacie a mam ta sama przypadlosc. Podczas skrecania na maksa (nie pamietam w ktora strone) jest takie trzeszczenie slyszalne. Obojetnie czy w ruchu czy miejscu jak skrecam na maks to trzeszczy cos z jednej strony. Auto steruje sie bez zarzutu i problemow nie ma ale ostatnio zauwazylem przy luznej jezdzie ze jak jednym palcem skrecam koerownice w prawo to chodzi lekko ale jak jednym palcem w lewo to musze odrobine wiecej sily wlozyc w tego palca zeby skrecic. |
|
|
|
 |
Raiz3n89
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.4 Pb
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Wrz 2019 Posty: 157 Skąd: Polwysep
|
Wysłany: 07-05-2022, 10:08
|
|
|
Cześć, nie wiem czemu ale nie odtwarza mi dźwięku. Z opisu wychodzi że miałem coś podobnego, winne były sworznie wahacza. |
|
|
|
 |
Bodzio922
Forumowicz
Auto: Lancer 08 1.8 143km
|
Wysłany: 18-09-2022, 09:26
|
|
|
Problemem okazały się poduszki mcphersona (kupiłem nowe i okazały się uszkodzone), pomogła wymiana na nowe komplety. |
_________________ Amor Patriae Nostra Lex |
|
|
|
 |
|
|