Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Google Maps w ASX
Autor Wiadomość
kazik@1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2019, 13:23   Google Maps w ASX

Witam,

Przepraszam jeżeli już było, ale nie mogłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.

1)Czy w samochodzie Mitsubishi ASX z 2015r. model BLUE SKY EDITION da się na fabrycznym wyświetlaczu radia wyświetlić obraz z telefonu. Głównie chodzi mi o mapy google.

2)Czy muzykę z telegonu da się puścić w radiu samochodowym po bluetooth ?

Czy jeżeli nie ma takiej możliwości fabrycznej coś sie da z tym zrobić ?

Pozdrawiam
Kazik

Laknat 
Forumowicz

Auto: ASM MY17
Wysłany: 22-05-2019, 14:57   

A jakie masz radio?

kazik@1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX
Wysłany: 22-05-2019, 15:22   

Samochód chce zaupić. Radio fabryczne nie wiem jaki to model dokładnie. Myślałem że jest standardowy jeden rodzaj.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 22-05-2019, 16:29   

W ASX było kilka rodzajów radia. Mapy google w radiu na pewno działają ze stacją MGN przy pomocy Android Car Audio. Więc musisz sprawdzić, czy radio jakie jest w tym aucie też wspiera Android Car Audio. Jak tak, to mapy działają, jak nie to raczej nic z tego.

mirekg9 
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
Wysłany: 19-06-2019, 09:20   

Laknat napisał/a:
W ASX było kilka rodzajów radia. Mapy google w radiu na pewno działają ze stacją MGN przy pomocy Android Car Audio. Więc musisz sprawdzić, czy radio jakie jest w tym aucie też wspiera Android Car Audio. Jak tak, to mapy działają, jak nie to raczej nic z tego.

Witam.
A jak to sprawdzić czy ma stację MGN?
Posiadam ASX 1,8 DI-D z 2013 r.
Mam radio z dużym wyświetlaczem i jest tylko jedno"pokrętło" po środku na prawej krawędzi radia. Nawiązywanie połączeń telefonu z radiem przez Bluetooth jest. Rozmowy tel są, muzyka z tel przez radio jest.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 19-06-2019, 11:43   

Stacja MGN

twoje to pewnie to (model radia 8701A627)

Na pewno działa z kamerą cofania bo na zdjęciu widać, że tylna kamera jest obsługiwana przez podobne radio

https://performancedrive.com.au/2013-mitsubishi-asx-2wd-review-1914/

ale raczej to radio nie ma wsparcia dla Android Auto

mirekg9 
Forumowicz

Auto: ASX 1,8 DID 150KM 2013r
Wysłany: 19-06-2019, 17:00   

Moje radio to foto 2 i 3. Kamerę mam tak jak na fotce.
Czyli nic więcej nie zrobię?

marcindym 
Nowy Forumowicz
dymek

Auto: Carisma, Colt, ASX
Wysłany: 01-02-2020, 11:12   

Tu pomoże wymiana radia na dedykowane z systemem Android. Wymieniłem i działa nawigacja. Programy dowolne np: darmowy Google Maps.

wyrwah 
Nowy Forumowicz
wyrwah

Auto: MITSUBISCHI ASX 2015
Wysłany: 05-02-2020, 14:46   

czy macie taki problem , że po sparowaniu telefonu zanika głos po ok 15 minutach nie wiem czy to jest problem radia , czy też telefonu

[ Dodano: 05-02-2020, 14:48 ]
:ANAL: czy ktoś ma taki problem , że po saprowaniu telefonu z radiem zanika głos , ale telefon jest cięgle sparowany :arrow:

Mcysiokysio 
Nowy Forumowicz

Auto: aircross C4 2014
Wysłany: 27-09-2022, 15:54   

witam

a czy z radio/nawigacją jak w tym ogłoszeniu da się używać google maps lub słuchać muzyki z youtube ?

https://www.otomoto.pl/of...a-ID6ET6um.html

wiem że to c4Aircros ale to chyba to samo co ASX.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 27-09-2022, 16:17   

każde radio które wspiera Android Auto. A czy to konkretnie ma tę funkcję to trudno powiedzieć, bo na zdjęciach nie widać

Mcysiokysio 
Nowy Forumowicz

Auto: aircross C4 2014
Wysłany: 28-09-2022, 14:25   

no właśnie to chciałbym wiedzieć czy to radio wspiera Android Audio?

Generalnie to chcę kupić ASX / C4 aircross lub Peugota 4008 z silnikiem 1,6 d z rocznika 2013-2018

i z tego co widzę w ogłoszeniach to mamy cztery rodzaje fabrycznych radio z ekranem dotykowym.
-pierwsze to takie z jednym pokrętłem bez żadnych przycisków i to jest samo radio bez nawigacji i tu wg postów wyżej nie wspierane jest android Audio

- drugi typ to z jednym pokrętłem w prawym dolnym rogu i przyciskami ( takie jak w załaczonym ogłoszeniu)

- trzeci i czwarty typ to z dwoma pokrętłami (prawy i lewy górny róg)i przyciskami

I chciałbym się dowiedzieć czy drugi i trzeci typ obsługują Android Audio. Są to radia fabryczne więc mysilałem że na forum ktoś bedzie wiedział.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 28-09-2022, 18:05   

Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android. Z tych zdjęć prawdopodobnie żadne nie ma zainstalowanego androida (być może te dwa z dwoma pokrętłami u góry). Te z jednym pokrętłem (konkretnie z joystykiem) na pewno nie ma - jest to MMCS. Jeśli potrzebujesz androida to najtaniej wyjdzie wymiana na chińczyka.

Laknat 
Forumowicz

Wysłany: 28-09-2022, 21:16   

jan1994 napisał/a:
Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android. Z tych zdjęć prawdopodobnie żadne nie ma zainstalowanego androida (być może te dwa z dwoma pokrętłami u góry). Te z jednym pokrętłem (konkretnie z joystykiem) na pewno nie ma - jest to MMCS. Jeśli potrzebujesz androida to najtaniej wyjdzie wymiana na chińczyka.

Bzdury opowiadasz. Stacja MGN ta z dwoma pokrętłami na górze i na dole po prawej z miejscem na kartę nie jest na Android i jak najbardziej wspiera i Android Auto i Apple Car.

I jeszcze dodam w temacie tych bzdur o których piszesz - gdyby to była prawda to do Android Auto potrzebne by było radio z Android a do Apple Car radio z IOS od Apple. A widział ktoś radio z IOS?

[ Dodano: 28-09-2022, 21:19 ]
Mcysiokysio napisał/a:
no właśnie to chciałbym wiedzieć czy to radio wspiera Android Audio?

Generalnie to chcę kupić ASX / C4 aircross lub Peugota 4008 z silnikiem 1,6 d z rocznika 2013-2018

i z tego co widzę w ogłoszeniach to mamy cztery rodzaje fabrycznych radio z ekranem dotykowym.
-pierwsze to takie z jednym pokrętłem bez żadnych przycisków i to jest samo radio bez nawigacji i tu wg postów wyżej nie wspierane jest android Audio

- drugi typ to z jednym pokrętłem w prawym dolnym rogu i przyciskami ( takie jak w załaczonym ogłoszeniu)

- trzeci i czwarty typ to z dwoma pokrętłami (prawy i lewy górny róg)i przyciskami

I chciałbym się dowiedzieć czy drugi i trzeci typ obsługują Android Audio. Są to radia fabryczne więc mysilałem że na forum ktoś bedzie wiedział.

To radio z dwoma pokrętłami na górze i po prawej z gniazdem na kartę pamięci na pewno wspiera i Android Auto i Apple Car. Mam tę stację u siebie i działa i jedno i drugie bez problemu. I do tego system operacyjny to nie Android.

jan1994 
Mitsumaniak
02505/KMM

Auto: ASX 1,6 Intense
Wysłany: 29-09-2022, 01:15   

jan1994 napisał/a:
Żeby wspierać Android Audio radio musi mieć zainstalowany android.

Masz rację - nie musi - pojechałem skrótem myślowym.

Odpowiedz do tematu