|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
PII - oryginalne DRL |
Autor |
Wiadomość |
krakowiak
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,8TD 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2023, 22:06 PII - oryginalne DRL
|
|
|
Przeglądałem ostatnio schematy elektryczne dla modeli Pajero 91-94 natrafiłem na schemat lamp przednich a w nim widnieje jasno: DRL - układ ściemniania lamp do jazdy dziennej. Czy Pajero rzeczywiście miały jakiś ujład do jazdy dziennej oryginalnie?
Pytam, bo do tych poszukiwań skłoniło mnie notoryczne przepalanie się gniazda lewej lampy przedniej. tam przez poprzedniego właściciela zrobiony został mostek od + z świateł krótkich do dziwnego przekaźnika (który wygląda na fabryczny - taki okrągły jak klaksonowe) umieszczonego na obejmie w okolicy sprężynki do odblokowywania lampy pozycja/kierunek.
Od czego może być ten przekaźnik? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20992 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 03-02-2023, 09:21
|
|
|
krakowiak napisał/a: | Czy Pajero rzeczywiście miały jakiś ujład do jazdy dziennej oryginalnie? |
Wg katalogu koło lewej lampy bywał sterownik DRL, jak na foto poniżej.
Oczywiście nie wiem czy w każdym .
Taki sam był chyba stosowany w Elce mk1 i galancie E3.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
krakowiak
Forumowicz

Auto: Pajero II 2,8TD 1999
|
Wysłany: 03-02-2023, 23:26
|
|
|
OK, czyli to nie to co u mnie pod maską.
W sumie ciekawe, 1994 i takie funkcje... ciekawe co sprawdzało natężenie światła. Wg tego co widzę, to był jakiś dimmer... czyli co, ściemniał reflektory za dnia? |
|
|
|
 |
|
|