Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
03-06-2007, 23:54
[CK1A 1.3] Jakie zawory sa w Lancerze 1,3 1998r.??
Autor Wiadomość
Molcia
[Usunięty]

Wysłany: 17-04-2007, 22:46   [CK1A 1.3] Jakie zawory sa w Lancerze 1,3 1998r.??

Czy ktoś może mi napisać jakie są zawory w M. Lancer 1,3 1998 r.? Z góry dziękuję:)
Ostatnio zmieniony przez akbi 31-05-2007, 20:39, w całości zmieniany 2 razy  

fuks007
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 03:14   

hihi mam tez takie autko i mam luzy ponoc....i tez potrzebuje opisu :lol:

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 07:56   

Ssące: 0,20
Wydechy: 0,25
Polecam lekturę

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 10:09   

Ja nawet myślałem na początku, że są regulowane hydraulicznie :P ale nie są , tez mi się wydaje, że troszkę je słychać i trzeba będzie wyregulować.
Mam pytanie, jakie są skutki jazdy na żle wyregulowanych zaworach?

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 10:23   

Cytat:
Zbyt duży lub za mały wpływa niekorzystnie na trwałość silnika i prawidłową pracę. Duże luzy powodują dodatkowy metaliczny hałas i przyspieszone zużycie zaworów, krzywek wałka rozrządu i dźwigienek. Natomiast zbyt mały luz lub jego brak może doprowadzić do niepełnego zamykania zaworu i spadku ciśnienia w komorze spalania. Jeśli zawory nie będą się stykać z gniazdami zaworowymi, nie będą miały się jak ochłodzić, ich temperatura będzie coraz wyższa i konsekwencją może być uszkodzenie (wypalenie) grzybka zaworu

made by Krzyżak :mrgreen:

Bastek
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 10:35   

Więc dla świętego spokoju trzeba wyregulować i założyc nową uszczelkę, musze załatwić parę spraw z swoim miśkiem bo mu sie należy, dziś załatwię sprawę bzyczka zapalonych świateł, bo wczoraj znów zostawiłem auto na zapalonych :P zaraz zabieram sie do roboty :mrgreen:

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 10:48   

Ja u mnie sprawdzałem i były dobrze ustawione-kupiłem uszczelke-koszt chyba 40zl, ale została na następny raz bo ta co była była prawie nowa-dowód ze poprzedni właściciel to robił.
Pamiętaj ze sprawdza sie NA CIEPŁYM SILNIKU :!: :!: :!:

Cytat:
wczoraj znów zostawiłem auto na zapalonych

:twisted: :twisted:

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-04-2007, 13:53   

dm17, ja juz ustawialem 2 razy zawory i uszczelka ciagle ta sama :)
Poki nie cieknie to zostawiam. Na nowej to pewnie roznie moze byc-znajoimemu na nowej jest gorzej niz na starej.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 14:34   

KaWu myśle ze moja tez jeszcze jedno ustawienie przeleci, ale zawsze jak sie za to zabiera wypada mieć nową bo nigdy nie wiadomo jak będzie po odkręceniu :wink:

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 22-04-2007, 14:43   

dm17, masz racje, dlatego nowa uszczelka lezy w szafie 8)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-04-2007, 17:20   

KaWu napisał/a:
Na nowej to pewnie roznie moze byc-znajoimemu na nowej jest gorzej niz na starej.
Na nowej z JC poleci napewno. Na nowej np. Elringa napewno nie. Sprawdzone osobiście.

Molcia
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 21:58   

Dziękuję za odpowiedzi. Już wiem że zawory są mechaniczne, a uszczelka w serwisie Mitsubishi kosztuje 370 zł!!! A dziś mój Misiek zgasł mi na skrzyżowaniu i nie chciał zapalić, heh. Przypuszczam, że coś ze świecami, bo kable niepewnie wyglądają. A dopiero co zrobiłam rozrząd, hamulce i... trzeba dalej płacić. No coż, miłość nie zna granic:) Pozdrawiam.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 22-04-2007, 22:40   

Molcia napisał/a:
Już wiem że zawory są mechaniczne, a uszczelka w serwisie Mitsubishi kosztuje 370 zł!!!
To kup w sklepie - 10 razy teniej. :twisted:

Molcia
[Usunięty]

Wysłany: 23-04-2007, 16:08   

Przepraszam, pomyliłam się w cenach: uszczelka kosztuje w serwisie 120 zł , a 370 zł to cena pompki do spryskiwacza!!! Jeju, co za kwoty. Ale pompkę kupił mi znajomy za 25 zł, założył i działa. Jak dobrze, że są zamienniki :)

Odpowiedz do tematu