[C51A 1.3] Układ podgrzewający paliwo |
Autor |
Wiadomość |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2007, 18:58 [C51A 1.3] Układ podgrzewający paliwo
|
|
|
Czołem Panowie.
Czy układ podgrzewający paliwo podgrzewa je cały czas, czy tylko kiedy temperatura układu jest wysoka. Czy ma wpływ na rozruch silnika, czy tylko na kulturę pracy jednostki. Układ ten mam niesprawny, nie grzeje. Napiszcie jak to z nim jest.
Dzięki. Życzę wszystkim szerokiej. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21958 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-04-2007, 19:23
|
|
|
gabi napisał/a: | Czy układ podgrzewający paliwo podgrzewa je cały czas | Co takiego? gabi napisał/a: | Czy ma wpływ na rozruch silnika | Nie chodzi Ci przypadkiem to, że nie masz ssania i gaśnie zimny? |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 23-04-2007, 20:12
|
|
|
Hugo napisał/a: | gabi napisał/a: | Czy układ podgrzewający paliwo podgrzewa je cały czas | Co takiego? gabi napisał/a: | Czy ma wpływ na rozruch silnika | Nie chodzi Ci przypadkiem to, że nie masz ssania i gaśnie zimny? |
chodzi o układ podgrzewający mieszankę, między gaźnikiem a kolektorem ssącym.
(znowu nie mogę wkleić zdjęcia)
no udło się. |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2007, 10:42 Powrót do tematu
|
|
|
Jak w temacie, może jeszcze ktoś się wypowie na tematy zawarte w postach z dnia wczorajszego. Basrdzo proszę. |
|
|
|
 |
szpala85
Mitsumaniak
Auto: dwie skarbonki
Pomógł: 23 razy Dołączył: 09 Sie 2006 Posty: 2156 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 24-04-2007, 18:37
|
|
|
ale zaraz przeciez w coltach z tego rocznika nie ma takich ukladow jak "uklad podgrzewania mieszanki paliwowej " ....... wogole bylo cos takiego ? |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 13:01
|
|
|
szpala85 napisał/a: | ale zaraz przeciez w coltach z tego rocznika nie ma takich ukladow jak "uklad podgrzewania mieszanki paliwowej " ....... wogole bylo cos takiego ? |
U mnie jest, zdjęcie jest w jednym z moich ostatnich postów. |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:31
|
|
|
gabi, nie zakładaj drugiego tematu o tym samym skoro poprzedni jest 3 tematy niżej. |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:36
|
|
|
josie napisał/a: | gabi, nie zakładaj drugiego tematu o tym samym skoro poprzedni jest 3 tematy niżej. |
OK, SORY |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25-04-2007, 22:48
|
|
|
Nie ma sprawy.
Pozwoliłem sobie też usunąć przyznane przez Ciebie mi i szpali pkt-y pomógł w tym temacie, bo to jeśli ktoś na prawdę pomoże w rozwiązaniu problemu
Co do tego układu - po czym wnioskujesz że nie działa?
Powiedz co się z autem dzieje, że się za ten układ zabrałeś:)
Pzdr |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:27
|
|
|
josie napisał/a: |
Nie ma sprawy.
Pozwoliłem sobie też usunąć przyznane przez Ciebie mi i szpali pkt-y pomógł w tym temacie, bo to jeśli ktoś na prawdę pomoże w rozwiązaniu problemu
Co do tego układu - po czym wnioskujesz że nie działa?
Powiedz co się z autem dzieje, że się za ten układ zabrałeś:)
Pzdr |
Zrobiło się ciepło więc zabrałem się za auto bo mam możliwośc korzystać z działki szwagra a on też coś pomoże. Autu dolega, po zapaleniu gaśnie, nawet przy plusowych temperaturach, tak do plus 5. Zdjąłem gaźnik ,umyłem przepustnice, sprawdziłem i jednocześnie sprawdziłem urządzenie omomierzem (brak wskazań). Czyli niesprawne. Niby jest wszystko w porządku. A samochód dalej gaśnie. Poza tym tak już mam że lubię jak mi wszystko działa. Acha, automatyczne ssanie też działa prawidłowo. Gaźnik wyrególowany zgodnie z waszą instrukcją rególacji. Więc jestem ciekawy czy to urządzenie ma wpływ na rozruch. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 26-04-2007, 19:47
|
|
|
Co mierzyłeś omomierzem? Piszesz że niesprawne a chwilę później że wszystko w porządku? Nie kapuję... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
gabi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-04-2007, 20:52
|
|
|
saphire napisał/a: | Co mierzyłeś omomierzem? Piszesz że niesprawne a chwilę później że wszystko w porządku? Nie kapuję... |
Gaźnik w pożo, niesprawne urządzenie podgrzewające mieszankę. Podłączyłem to urządzenie bezpośrednio do akumulatora, nienagrzewa się. Ja jedynie chcę się dowiedzieć czy to urządzenie ma wpływ na uruchamianie silnika. |
|
|
|
 |
|