|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer VIII 1.8 Did - nadstan oleju |
Autor |
Wiadomość |
stfuniek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII 1.8 Did
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2023, 18:18 Lancer VIII 1.8 Did - nadstan oleju
|
|
|
Cześć Wszystkim
Mam problem z nadstanem oleju w moim 1,8 Did... walczę od roku... w Aso, u mechaników...
Mianowicie po przejechaniu około 10k km po serwisie olejowym pojawia się nadstan oleju (poziom x na bagnecie, wywala błąd na desce) Dodatkowo auto kopci na biało w monstrualny sposob co kilkaset km. Nie ubywa płynu chłodniczego brak masła pod korkiem, obroty nie wachlują, moc bez zmian auto nie zamula Jedyna modyfikacja to wgrana mapa przy 50k na liczniku podniesienie mocy do 145km. Problem pojawił sie przy przebiegu 185k km. Auto jeździ głównie trasa 90km drogą ekspresową
Diagnoza aso: pęknięty kolektor- wymieniony na szczelną używkę bez zmian, zdemontowałem dpfa dałem do czyszczenia pomiar przed 73mb pomiar po 3mb... Nadal bez zmian.... wizyta w aso to wymiana kolejnej rzeczy na czuja.... (co teraz ?? Turbina??? EGR??? )zwłaszcza jak dostałem od nich informację ze w tym silniku nie reguluję sie zaworów- co jest kłamstwem
Już mi ręce opadają.... czy dymienie może być związane z nadstanem czy nie ma takiej możliwości...
Proszę o pomoc bo idzie osiwieć |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1922 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 01-12-2023, 14:09
|
|
|
stfuniek napisał/a: | Dodatkowo auto kopci na biało w monstrualny sposob co kilkaset km |
Wypalanie DPF
Czy wypalanie DPF doprowadzasz do końca?
Jeśli nie, to to oleju dostaje się paliwo i wzrasta poziom. |
|
|
|
 |
|
|