Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup pierwszego Mitsu Pajero 4 - szyberdach
Autor Wiadomość
hera89 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 4 3.2 did automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-11-2021, 21:34   Zakup pierwszego Mitsu Pajero 4 - szyberdach

Cześć,
mam już dość swojego jeepa i noszę się z zamiarem zmiany. Na początku myślałem o LC J90 lub J120, ale po głębszych przemyśleniach doszedłem do wniosku, że w sumie Pajero 4 z 3.2 did też może być i w podobnym budżecie dostaję auto kilka lat świeższe i z mniejszym przebiegiem.

Niestety nie mam dosłownie żadnych doświadczeń z tą marką i poza tym co wyczytałem tu i tam to wszystko jest dla mnie nowe.

Znalazłem egzemplarz wystawiony na jednym z forów FB, którego głównym mankamentem jest rdza i o ile nadkola są czymś standardowym i w miarę prostym do ogarnięcia to obawiam się rdzy na szyberdachu(załączone zdjęcie). Czy to częsty problem w tych autach i jak sobie z tym radzicie? Jaki jest orientacyjny koszt zrobienia tego dobrze i czy znacie serwisy w okolicy Łodzi, które sobie z tym poradzą?

https://files.fm/f/huppxh37z

link do ogłoszenia

Z góry dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi.

gshesiu 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 MY09
Wysłany: 17-11-2021, 12:05   

W moim PIV wymieniałem szyberdach pod Poznaniem, w firmie, która zajmuje się rozbiórką i handlem częściami Pajero, płaciłem za to kilkaset zł z montażem, montaż trwał może 40 minut. Zamontowali mi szybra z rozbitka z Italii, zero rdzy z rocznika 2011 lub 2012. Wg mnie nie ma sensu naprawiać, skoro można to tak tanio wymienić na wolny od wad.
Co do tego auta, patrząc na to gdzie był serwisowany, raczej brałbym w ciemno :-)

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 20-12-2021, 18:58   

To chyba jakaś wada projektowa, u mnie też w P4 szyberdach zachodzi rdzą od jednego rogu, w takim stanie kupiłem, będę walczyć na wiosnę. Wiem że znajoma w P4 też poprawiała korozję dachu, ale nie miałem okazji oglądać na żywo, czy w tym samym miejscu.

konrad911 
Forumowicz

Auto: Pajero V80
Wysłany: 02-06-2022, 20:58   

Odgrzebię wątek - w P4, które zanabyłem jest dokładnie tak samo. Lewy przedni narożnik przerdzewiały, uszczelka "wychodzi". Gdzie tego szukać? Allegro/OLX/Sprzedajemy? Czy może ktoś czymś takim handluje i możecie dać namiar?

Odpowiedz do tematu