|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
prośba o opinię |
Autor |
Wiadomość |
ronnieosullivan
Nowy Forumowicz
Auto: opel astra
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2022, 11:56 prośba o opinię
|
|
|
witam. proszę bardziej doświadczonych kolegów o opinię na temat ogłoszeń - ceny są niewysokie, więc nie spodziewam się cudów
szukam sigmy która byłaby drugim autem, które mógłbym powoli doprowadzać do stanu używalności, jeździć nią raczej na spoty i zloty, niż daily. raczej sedan, wersja 12v, skrzynia obojętnie (natomiast wyczytałęm, że manualna jest oszczędniejsza, ale mniej trwała - poprawcie mnie proszę, jak coś).
Sigma wkręciłą mi się do głowy i nie chce wyjść, odkąd w pandemii oglądałem sigmę za 6k, która w sumie była spoko tylko miała trochę rudej. do tej pory żałuję, ze nie kupiłem - ale nie miałem wtedy bezpiecznego buforu finansowego.
tak czy inaczej, przez to zakładam, być może naiwnie, że da się coś znaleźć w niedużych pieniądzach , co nie byłoby kompletnym trupem i dałoby się zreanimować przy nakładzie własnej pracy.
szukam też kogoś kto ma sigmę w mojej okolicy (łódź) , kto mógłby się podzielić doświadczeniem, pogadać. z góry dziękuję i pozdrawiam
pierwsza:
https://www.olx.pl/d/ofer...D5-IDQ6aer.html
druga:
https://www.olx.pl/d/ofer...D5-IDOtMWP.html
trzecia, w niemcowni:
https://www.mobile.de/pl/.../352792831.html |
|
|
|
 |
Behemond
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Sigma
|
Wysłany: 28-09-2022, 20:20
|
|
|
Cześć, ja jestem właśnie w trakcie przerabiania tego, czego chcesz się podjąć.
Sprawa wygląda z perspektywy czasu tak, że to auto wymaga dużo cierpliwości i samozaparcia. Nie chodzi nawet o koszty, bo te są niejako "standardowe", ale o czas który poświęcisz na wyszukiwanie części lub osób, które coś zechcą wykonać przy tym aucie.
Części generalnie nie ma, niektóre można już tylko oddać do regeneracji (jak ostatnio u mnie półosie - czas oczekiwania dwa tygodnie), bo nie idzie ich kupić. Serwis autoryzowany Mitsubishi nie ma już nic do zaoferowania.
Jeżeli chodzi o blacharkę to może być zmatowiała, podrapana, itd., ale wg mnie jeśli ktoś doprowadził fabrycznie ocynkowane auto do stanu, w którym trzeba szpachlować progi i łatać przegnite dziury - to już pozostaje tylko złom. Jeśli dodatkowo ktoś do tego motoru montował gaz, to znaczy że już oszczędzano na wszystkim i auto jest po prostu zaniedbane na wszystkich płaszczyznach.
Łyżka miodu w beczce dziegciu jest taka, że po malowaniu i odnowieniu auta dosłownie każdy się za nim obejrzy - bo nikt nie wie co to za wynalazek
Jeżeli chcesz mogę podjechać do Bojana obejrzeć tą drugą Sigmę, bo mam niedaleko (Kaszuby), spotkać się też możemy koło Łodzi 5 listopada, bo będę tam na szkoleniu |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24316 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-09-2022, 11:31
|
|
|
Behemond napisał/a: | (jak ostatnio u mnie półosie - czas oczekiwania dwa tygodnie), bo nie idzie ich kupić | ciężko uwierzyć, że nie ma przegubów w sprzedaży - Mitsubishi używa często części, które współdzieli multum modeli na przestrzeni lat... ostatnio np. kupowałem na zapas pasek do ponad 30 letniego Galanta i okazało się, że jakiś fiat ma taki sam...
przeguby nie pasują od np. eclipse 3G?
Behemond napisał/a: | Jeśli dodatkowo ktoś do tego motoru montował gaz | fakt, że jeździ się na nim, aby było taniej - jednak!, jeśli jest tam już 3 albo 4 generacja instalacji (wtrysk) to silnik nie będzie jakoś przesadnie zużyty a na pewno będzie w środku czysty - w przeciwieństwie do jeżdżenia na samej benzynie
Bojano niedaleko mnie jest, też mogę ew. obejrzeć |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 02-01-2023, 16:21
|
|
|
Jak ktoś chce auto ze znaną historią to moje zielone jest do oddania. Dziś dodam ogłoszenie |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
|
|