Szarpanie, check engine - Carisma 1.8 GDI 2000 r. |
Autor |
Wiadomość |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-03-2007, 00:25
|
|
|
No to trzeba zacząć od sprawdzenia kodu błędu więc bez podpięcia do kompa sie nie obejdzie. Może też czas wyczyścić przepustnicę, a może wypadają ci zapłony itp. itd. - bez odczytania kodu usterki szkoda sobie szukać w ciemno. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 03-03-2007, 00:35
|
|
|
swieczki fular jak na mkp pisales ze masz jakies lewe wkrecone |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 03-03-2007, 17:08
|
|
|
A nie zalales po drodze jakiegos g.ownianego paliwa? |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 03-03-2007, 17:29
|
|
|
Ewentualnie zapchał ci się filtr paliwa. Zobacz czy pod filtrem powietrza masz takową puszkę - jak nie to jest w baku. Jeśli nie miałes okazji wymieniać filtru to na twoim miejscu od tego bym zaczął. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
amhu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2007, 18:26
|
|
|
fular napisał/a: | saphire napisał/a: | No to trzeba zacząć od sprawdzenia kodu błędu więc bez podpięcia do kompa sie nie obejdzie. Może też czas wyczyścić przepustnicę, a może wypadają ci zapłony itp. itd. - bez odczytania kodu usterki szkoda sobie szukać w ciemno. |
Byłem dzisiaj w ASO w Słupsku. Niestety nie usłyszałem dobrych wiadomości - zbyt niskie ciśnienie paliwa, jeden błąd wskazuje na pompę wysokiego ciśnienia.
Moje pytanie, czy rzeczywiście pompa może być przyczyną szarpania i nie wchodzenia na obroty? Na dzień dzisiejszy max. obroty to 4000. Nie da się tym jeździć, a o wyprzedzaniu to zapomnij... |
----------------
Mialem dokładnie to samo. Musiałem wymienić wysokociśnieniową pompę paliwa. Droga impreza. Kupiłem nową u japaneze za 2500 zł. Nowa w ASO za 4500 zł. Warto też oczyścić przepustnicę. |
|
|
|
 |
|