|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem z silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
Drakovskii
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 1g
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2023, 21:43 Problem z silnikiem
|
|
|
Witam
Posiadam następujący problem z obrotami jałowymi w 4g63
Jak silnik jest zimny utrzymuje obroty tak jak powinien, jak się rozgrzeje już nie jest tak ciekawie.. Silnik gaśnie za każdym razem gdy wcisnę sprzęgło lub zatrzymuje pojazd, czasami walczy i obroty spadają do 500 i falują w granicach 700 aż do 1500 i strasznie telepie silnikiem
Ostatnio wymieniałem przepływomierz wraz z filtrem powietrza coś to niby dało silnik zaczął chodzić troszkę lepiej ale dalej ten problem występuje, Silnik krokowy również wymieniony.
Nieszczelności na dolocie brak, na kolektorze dolotowym również, Wcześniej jak wymieniałem wtryskiwacze i podkładki na które nachodzą wtryski nie wyglądały dobrze ale że nie posiadałem nowych więc ich nie wymieniłem możliwe że przez to łapie lewe powietrze ale pewien nie jestem.
Za wszystkie odpowiedzi dziękuje i pozdrawiam
Mitsubishi Eclipse 1g 1992 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24315 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 23-02-2023, 09:09
|
|
|
Te gumki od wtrysków możesz bez problemu kupić, ale żeby poprawnie to zdiagnozować trzeba się wpiąć pod złącze ALDL i zobaczyć jakie tam są parametry podczas gaśnięcia - czy masz za dużo czy za mało powietrza.
W przepustnicy masz śrubkę regulującą przepływ powietrza i ją trzeba by wyregulować. Plus być 100% pewnym, że wszystkie podciśnienia są w porządku.
https://allegro.pl/oferta/uszczelka-wtryskiwacza-paliwa-mitsubishi-10937182822 |
|
|
|
 |
|
|