|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd P1590 Outlander CVT |
Autor |
Wiadomość |
spirosun
Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-01-2019, 10:07 Błąd P1590 Outlander CVT
|
|
|
Witam wszystkich na forum (nowy jestem:))
Od kilku dni użytkuje Outka rocznik 2014 benz 2.0 CVT i nie przestaje mnie zaskakiwać ale do rzeczy. Dziś rano jechałem normalnie do pracy i po kilku kilometrach zapalił się check engine.
Auto jedzie dalej, nie ma trybu serwisowego itp. Tylko cały czas świeci się kontrolka silnika.
Podłączyłem ELM327 bo takie cos mam i jakis prosty program do tego i taki błąd wywalilo:
błąd DTC P1590: TC-SST-ECU to ECM Communication Error in Torque Reduction Request
Niby wskazówki:
CAN line harness damage or connector damage.
ECM failed.
Czytałem, że może być problem z przekaźnikiem 8627A011 (Relay, Power) ze niby mogła się skroplić woda w środku.
Jakie mogą być jeszcze przyczyny lub jakieś porady ?
Dziękuje za wszelkie rady.
[ Dodano: 16-05-2019, 16:02 ]
Problem rozwiązany poprzez wymianę napinacza paska osprzętu (była na to akcja serwisowa ale mój VIN się nie łapie). Temat do zamknięcia. |
|
|
|
 |
bolec813
Nowy Forumowicz
Auto: vw golf v
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-06-2023, 20:32
|
|