|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Olej do wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
piotr_bb
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi 3000 GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-04-2023, 20:54 Olej do wspomagania
|
|
|
Witam !
Jaki jest oryginalny olej we wspomaganiu 3000 gt , albo jaki współczesny olej
można wlać . Na bagnecie mam trochę powyżej minimum i pewno czeka mnie wymiana bo
jak nam życie to nie był wymieniany . Zaznaczam że olej jest czysty lekko żółty .
Podobno po zalaniu niewłaściwym płynem można uszkodzić cały układ , maglownicę
pompę tak mi wyjaśnił pewien mechanik i chyba ma rację .
HELP bo idzie wiosna i trzeba trochę pojeździć jak macie jakieś info w tym temacie
to z góry dziękuję .
Piotr |
_________________ http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=73446
http://www.3000gt-forum.cba.pl/viewtopic.php?t=390
Umiejętność życia w 90% polega na zdolności życia w zgodzie z ludźmi, których nie możemy znieść. [Sam Goldwyn]
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-04-2023, 21:40
|
|
|
pan mechanik mocno przesadził - to nie jest aż tak czuły na olej samochód jak te obecnie produkowane (chociaż już od długiego czasu się stosuje elektryczne wspomaganie)
jak masz żółty to zalej Castrol Transmax Z i będzie bardzo w porządku |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20985 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-04-2023, 09:00
|
|
|
Tutaj masz info z manuala dla 3000gt 1991r.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
piotr_bb
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi 3000 GT
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-04-2023, 06:45
|
|
|
akurat Transmax Z jako olej do przekładni automatycznych jest bardzo dobrą pozycją i ogromna ilość osób zastępowała nim dość ciężko dostępny DiaQueen SP3
łącznie zrobiłem na nim w kilku autach ze 300 000km a nawet zalałem go do skrzyni manualnej
teraz mam go we wspomaganiu w czułym na te kwestie mercedesie i nie ma problemu |
|
|
|
 |
PawełSiedlarek
Nowy Forumowicz Ekspert Castrol

Auto: Mitsubishi ASX 2.0 4WD CVT
|
Wysłany: 28-07-2023, 19:47 W razie czego chetnie pomogę pod względem technicznym
|
|
|
Cześć, widzę, że temat jest rozwiązany. Chciałbym tylko zaznaczyć, że w razie problemów z doborem odpowiedniego oleju lub kwestiami technicznymi, czy technologicznymi służę wsparciem i poradami. Mam bezpośredni dostęp do inżynierów naszych centrów technologicznych, więc nawet w przypadku skomplikowanych spraw, damy radę dokładnie sprawdzić. |
|
|
|
 |
|
|