|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dławienie przy dodawaniu gazu, całkowity brak mocy |
Autor |
Wiadomość |
DigiUK
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero4 3.2 DiD
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 23-10-2023, 00:35 Dławienie przy dodawaniu gazu, całkowity brak mocy
|
|
|
Witajcie,
Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Pajero w brytyjskiej wersji Shogun, 2007r.
Auto po dwóch tygodniach nie używania zaczęło się tak oto zachowywać:
Po uruchomieniu, na jałowym biegu działa normalnie, a spaliny są w normie, po wciśnięciu choćby leko gazu auto zaczyna się dusić, dochodzi do max 1000rpm i szarpie silnikiem i spaliny są wtedy intensywnie ciemno szare.
Przy próbie ruszenia, czy to do przodu czy wstecz, auto dławi się i gaśnie. Nie ma siły ruszyć. Po kilku próbach czasem z wysiłkiem pojedzie kilka metrów. W trakcie próby ruszenia spaliny zmieniają się w ciemno szare.
Do tej pory jeszcze nic w nim nie serwisowałem.
Nie jestem mechanikiem, ale kilka podstawowych rzeczy chciałbym sprawdzić sam. Tu w UK siężko jest o dobry serwis godny zaufania dlatego liczę że coś podpowiecie. |
|
|
|
 |
edmunek
Forumowicz
Auto: Shogun 4
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 24-10-2023, 00:24
|
|
|
sprawdziłeś chociaż czy filtr powietrza nie jest kompletnie zapchany?
nie żebym źle wróżył ale nie będzie to syf z wlewu paliwa i zawalił wtryski?
kurcze można gdybać. podłącz najtańszy czytnik kodów (nawet ten niebieski na BT) i zaczytaj kody.
torque nie zczytuje wszystkiego. sam korzystam z Car Scanner który w moim Shogunie (Diamond 2007) zczytal więcej niż popularne apki |
|
 |
Whiteman83
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero IV 3.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-10-2023, 10:06
|
|
|
Zmieńfiltr paliwa. Miałem podobnie jak kupiłem auto które stało wcześniej kilka miesięcy. |
|
|
|
 |
|
|