|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
twardy pedał sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
cinek74
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubisci Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2010, 11:38 twardy pedał sprzęgła
|
|
|
Witam,
właśnie kpiłem Carismę 1.8 GDI z 2000 r. i mam pytanie odnośnie pedału sprzęgła bo dość ciężko pracuje przy czym biegi zmienia się bez problemu,czy to normalny objaw bo wcześniej miałem Carismę 1.6 z 1997 i miałem podobny problem.Podobnie jest z elektryczną regulacją prawego lusterka po prostu nie działa tzn. słychać że pracuje silniczek ale efektu brak pewnie spadły jakieś linki ale sam nie chcę się za to brać.
Ktoś może miała lub ma podobne problemy?
Pzdr |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 13-11-2010, 15:46
|
|
|
sprzęgło powinno pracować dosyć lekko. za jego pracę odpowiedzialna jest pompa sprzęgła (nie widziałem jak w carismie to wygląda, ale powinna być w okolicy grodzi, przy pedałach) i wysprzęglik (przy samym sprzęgle). w wysprzęgliku można czasem przesmarować końcówkę trzpienia, który naciska łapę sprzęgła, przynajmniej tak jest w instrukcji do space stara, przypuszczam, że w carismie jest podobnie. natomiast pompę smaruje się w środku (albo wymienia wkład, ale nie wiem, czy taki zestaw naprawczy jest w ogóle dostępny).
natomiast jak sprawdzić, czy te elementy są sprawne nie powiem - oczywiście poza obejrzeniem, czy nie ma gdzieś wycieków płynu. |
|
|
|
 |
|
|