|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander III krzywo stoi/przechyla się |
Autor |
Wiadomość |
V00JTEKK
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2024, 20:08 Outlander III krzywo stoi/przechyla się
|
|
|
Witam Forumowiczów,
Od kliku miesięcy jestem właścicielem Outlandera III 2017 2WD 2.0 Mivec po lifcie, od jakiegoś czasu zauważyłem że auto wyraźnie pochyla się w lewą stronę - krzywo stoi na parkingu i podczas jazdy. Różnica jest zarówno z przodu i z tyłu - około 15mm.
Wymieniłem komplet amortyzatorów i sprężyn z przodu i z tyłu, ale nic to nie dało.
Nie ma innych objawów, auto dobrze się prowadzi, nie ściąga na żadną stronę podczas jazdy, przyspieszania i hamowania.
Co może być przyczyną? Co jeszcze mogę sprawdzić?
Dysponuję mini warsztatem, kanałem, mam poziomicę laserową więc mogę ustawić auto na podnośnikach w idealnym poziomie i pomierzyć różne elementy nadwozia i podwozia.
Z góry dziękuję za przydatne odpowiedzi i sugestie. |
|
|
|
 |
mohinder
Forumowicz
Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sty 2013 Posty: 445 Skąd: Limerick
|
Wysłany: 07-01-2024, 10:17
|
|
|
Przyjżałeś się dokładnie kielichom? Może kielichy dostały w dupę dzięki ciężkiej jeździe. Bo zakładam, że nie masz w aucie jakegos obciążenia na tą stronę. Jakoś nic innego mi nie przychodzi do głowy |
|
|
|
 |
V00JTEKK
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 07-01-2024, 10:37
|
|
|
Cześć, dziekuję za odpowiedz!
Robiłem już wstępne pomiary, i ustawiając auto tak że kielichy z przodu maja idealny poziom, to mierząc po masce dachu i klamkach drzwi wszystko stoi prosto. |
|
|
|
 |
To masz
Forumowicz
Auto: Outlander III 2012 2.2DID AT
Pomógł: 11 razy Dołączył: 21 Wrz 2022 Posty: 555 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-01-2024, 13:45
|
|
|
Wykonaj pomiary, szczególnie jeśli masz do tego warunki. Nam pozostają domysły i nie najwyższych lotów propozycje |
|
|
|
 |
|
|