|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Woda w kloszu lampy |
Autor |
Wiadomość |
Grzesiek17
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.6 2013
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-10-2025, 17:07 Woda w kloszu lampy
|
|
|
Miśkomaniacy!
Przychodzę dzisiaj z takim oto tematem.
Jakiś czas temu zauważyłem, że lampa klapy bagażnika mi paruje, ale jakoś specjalnie się tym nie przejąłem.
Kilka dni temu po deszczach zauważyłem, że w kloszu mam akwarium (tylko rybek brak )
https://zapodaj.net/plik-UDiRcw69n9
Lampa nie wygląda na uszkodzoną z zewnątrz, także podejrzewam jakieś rozszczelnienie.
Teraz czy ktoś z Was miał do czynienia w wymianą lampy i czy lepiej kupić nowy zamiennik czy używany oryginał. Co do zamienników gdzieś obiło mi się, że mocowania są mniejsze niż w oryginalnych lampach i trzeba się w jakieś podkładki bawić...
Wszelakie sugestie mile widziane |
_________________ Grzesiek |
|
|
|
 |
pitt63
Forumowicz pitt63
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky Ed
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 24 Lut 2020 Posty: 536 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 19-10-2025, 17:46 Lampy tył
|
|
|
Normalny problem w tych autach. W ubiegłym roku szwagrowi wymienili lampy tylne w ASO z powodu gromadzenia się w nich wody. Auto było jeszcze na gwarancji, więc nie było z tym problemu. Co do zakupu używanych, czy też zamienników, to mam swoje zdanie na ten temat. Używane lampy, to Ty już masz. Nowy zamiennik u chińczyka to małe pieniądze i ja bym szedł w tym kierunku. |
_________________ Piotr63 |
|
|
|
 |
|
|