|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bizi78 23-04-2024, 18:15 |
Dziwne klekotanie w silniku Pajero 3.2 |
Autor |
Wiadomość |
Plenek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2024, 23:46 Dziwne klekotanie w silniku Pajero 3.2
|
|
|
Cześć Klubowicze. Temat mam niby banalnie prosty, ale nie znalazłem na forum wyjaśnienia lub sugestii co to jest i jak to naprawić. Używałem dosyć intensywnie MP 3.2 w terenie. Przegrzał się. Chłodnicę wysadziło, ale nie wiem czy to jest przyczyna. na drugi dzień już było w miarę ok, samochód nie wykazywał zmiany obrotów, nie było też przegrzania, wszystko idealnie. Po trzech dniach umyłem samochód. Rano po nocy z lekkim mrozem odpaliłem z trudem samochód i zaczęło się to klekotanie. Jest typowe jakby ktoś młotkiem uderzał w kopułę silnika. Przy zwiększonych obrotach jakby przestaje klekotać. Zdjąłem pokrywę i sprawdziłem zawory i łańcuch. Wszystko ok. Olej czysty bez zabrudzeń metalicznych.
Jeśli ktoś będzie mógł pomóc to podeślę audio z tym klekotaniem.
Serdecznie dziękuję za brak banowania bo przejrzałem forum w tym temacie ale dziękuję za sugestie
AUDIO-2024-04-22-20-43-36.mp3 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20984 Skąd: Częstochowa
|
|