Przerobienie na 7 osób |
Autor |
Wiadomość |
Patras39
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-10-2018, 15:07 Przerobienie na 7 osób
|
|
|
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy jest możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 02-11-2018, 00:10
|
|
|
zalezy od ver auta i z jakiego rynku auto
ALE
wystarczy podniesc dywanik w bagazniku lub odkrecic plastik (schowek) i zobaczyc czy w miejscu tylnej kanpa 3 rzędu sa otwory z gwintami, jezeli nie to trzeba wywiercic otwor i zalozyc nitonakretki.
po sciagnieciu lewej i prawej tapicerki bagaznika przy krawedzi laczenia nadkola powinna byc blacha z otworem na zalozenie pasa tylniego jezeli tego niema to trzeba przyspawac
jest troche roboty ale da rade to zrobic |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Patras39
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 02-11-2018, 10:02
|
|
|
Dzięki sprawdzę, samochód kupiłem w salonie, jak ktoś zna warsztat który tym się zajmuje to będę wdzięczny za info. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 02-11-2018, 17:43
|
|
|
Patras39 napisał/a: | możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową. | Możliwe jest wszystko, tylko stracisz dowód rejestracyjny przy pierwszej kontroli, gdy będziesz wiózł 6 osób. |
|
|
|
 |
mrkowalski
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2017 Instyle Navi
|
Wysłany: 12-11-2018, 14:57
|
|
|
Każdą zmianę w pojeździe wpływającą na dane w dowodzie rejestracyjnym trzeba zgłosić. Więc po takiej zmianie należy udać się do urzędu, stacji diagnostycznej, ponownie urzędu i zgłosić zmianę. Potem możesz już jeździć.
Mógłbym się podjąć takiej modyfikacji. |
|
|
|
 |
kaczmimo
Nowy Forumowicz
Auto: Ford S-MAX
|
Wysłany: 21-01-2019, 14:50
|
|
|
Gdyby ktoś się zastanawiał to w jednym ASO same części (fotele, pasy, nowy drugi rząd, śrubki) potrzebne do przerobienia na 7 osobowy wyceniono mi na około 29 000 NETTO, bez robocizny. Na pewno na używkach da się to zrobić sporo taniej. |
|
|
|
 |
wybitny2
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 15-04-2019, 15:48 Re: Przerobienie na 7 osób
|
|
|
Patras39 napisał/a: | Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy jest możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową. |
zgłoś sie do tokyo on ma mega wiedze , pomógł mi jego wiedza jest niedoceniona , on ci z przyjemnością pomoże w tym czego potrzebujesz ,oczywiście jeśli temat jest jeszcze aktualny |
|
|
|
 |
DawidMitsu
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander III 2.0
|
Wysłany: 21-03-2024, 07:51
|
|
|
Cześć wszystkim. Podpinam się pod temat konwersacji na 7 osób. Wczoraj byłem w Okręgowej Stacji Diagnostycznej i powiedział mi Pan, że jest możliwość homologacji na 7 osób lecz tylko pod warunkiem takim, że auto jest orginalnie przystosowane do wersji 7 osobowej ale wyprodukowane ostatecznie zostało na 5 osób. Dzisiaj będę w salonie to się dowiem co i jak. |
_________________ David Mitsu |
|
|
|
 |
Lotnik1414
Forumowicz
Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Lis 2018 Posty: 204 Skąd: Strzebiń / Gdańsk
|
Wysłany: 21-03-2024, 09:27
|
|
|
Tak. Przepisy pozwalają na taką zmiane jednak przeróbki musi dokonać warsztat „uprawniony” a nie samodzielnie! Ja w Pajero miałem 7 foteli a w dowodzie 5 miejsc… dla ciekawostki warsztatem uprawnionym najczęściej jest… autozłom czyli stacja demontażu pojazdów.
U mnie wyglądało to tak:
1. Znaleźć stacje okręgową
2. Jechać do uprawnionego warsztatu żeby wystawił fakturę za montaż
3. Stacja diagnostyczna okregowa (tam się robi zdjęcie itp.)
4. Starostwo Wydzial komunikacji
5. Zgłoszenie do ubezpieczalni zmiany homologacji
Załatwiłem wszystko w 4h
Co dk technicznych spraw to ja bym poszukał rozbitka gdzieś i wyjął z niego wszystko co potrzeba-bedziesz widział co ci potrzebne demontując samemu:) No i najtaniej będzie |
|
|
|
|
 |
|