Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przerobienie na 7 osób
Autor Wiadomość
Patras39 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-10-2018, 15:07   Przerobienie na 7 osób

Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy jest możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową.

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 02-11-2018, 00:10   

zalezy od ver auta i z jakiego rynku auto
ALE
wystarczy podniesc dywanik w bagazniku lub odkrecic plastik (schowek) i zobaczyc czy w miejscu tylnej kanpa 3 rzędu sa otwory z gwintami, jezeli nie to trzeba wywiercic otwor i zalozyc nitonakretki.
po sciagnieciu lewej i prawej tapicerki bagaznika przy krawedzi laczenia nadkola powinna byc blacha z otworem na zalozenie pasa tylniego jezeli tego niema to trzeba przyspawac
jest troche roboty ale da rade to zrobic

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

Patras39 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 02-11-2018, 10:02   

Dzięki sprawdzę, samochód kupiłem w salonie, jak ktoś zna warsztat który tym się zajmuje to będę wdzięczny za info.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 02-11-2018, 17:43   

Patras39 napisał/a:
możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową.
Możliwe jest wszystko, tylko stracisz dowód rejestracyjny przy pierwszej kontroli, gdy będziesz wiózł 6 osób.

mrkowalski 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 2017 Instyle Navi
Wysłany: 12-11-2018, 14:57   

Każdą zmianę w pojeździe wpływającą na dane w dowodzie rejestracyjnym trzeba zgłosić. Więc po takiej zmianie należy udać się do urzędu, stacji diagnostycznej, ponownie urzędu i zgłosić zmianę. Potem możesz już jeździć.
Mógłbym się podjąć takiej modyfikacji.

kaczmimo 
Nowy Forumowicz

Auto: Ford S-MAX
Wysłany: 21-01-2019, 14:50   

Gdyby ktoś się zastanawiał to w jednym ASO same części (fotele, pasy, nowy drugi rząd, śrubki) potrzebne do przerobienia na 7 osobowy wyceniono mi na około 29 000 NETTO, bez robocizny. Na pewno na używkach da się to zrobić sporo taniej.

wybitny2 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Wysłany: 15-04-2019, 15:48   Re: Przerobienie na 7 osób

Patras39 napisał/a:
Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie czy jest możliwe przerobienie Outlandera III 2013r z wersji 5 osobowej na 7 osobową.

zgłoś sie do tokyo on ma mega wiedze , pomógł mi jego wiedza jest niedoceniona , on ci z przyjemnością pomoże w tym czego potrzebujesz ,oczywiście jeśli temat jest jeszcze aktualny

DawidMitsu 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander III 2.0
Wysłany: 21-03-2024, 07:51   

Cześć wszystkim. Podpinam się pod temat konwersacji na 7 osób. Wczoraj byłem w Okręgowej Stacji Diagnostycznej i powiedział mi Pan, że jest możliwość homologacji na 7 osób lecz tylko pod warunkiem takim, że auto jest orginalnie przystosowane do wersji 7 osobowej ale wyprodukowane ostatecznie zostało na 5 osób. Dzisiaj będę w salonie to się dowiem co i jak.

Lotnik1414 
Forumowicz

Auto: Pajero II long 2.8 superselect
Wysłany: 21-03-2024, 09:27   

Tak. Przepisy pozwalają na taką zmiane jednak przeróbki musi dokonać warsztat „uprawniony” a nie samodzielnie! Ja w Pajero miałem 7 foteli a w dowodzie 5 miejsc… dla ciekawostki warsztatem uprawnionym najczęściej jest… autozłom czyli stacja demontażu pojazdów.

U mnie wyglądało to tak:
1. Znaleźć stacje okręgową
2. Jechać do uprawnionego warsztatu żeby wystawił fakturę za montaż
3. Stacja diagnostyczna okregowa (tam się robi zdjęcie itp.)
4. Starostwo Wydzial komunikacji
5. Zgłoszenie do ubezpieczalni zmiany homologacji

Załatwiłem wszystko w 4h :)

Co dk technicznych spraw to ja bym poszukał rozbitka gdzieś i wyjął z niego wszystko co potrzeba-bedziesz widział co ci potrzebne demontując samemu:) No i najtaniej będzie

Odpowiedz do tematu